Ateliere Fara Frontiere a sarbatorit 5 ani de insertie si solidaritate

0

Ateliere Fara Frontiere a sarbatorit pe 22 mai 5 ani de activitate al atelierului de insertie, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul asociatiei din Soseaua Oltenitei nr 105.

In cadrul evenimentului, Ateliere Fara Frontiere si-a prezentat rezultatele celor cinci ani de atelier de insertie. Din 2009 si pana acum au fost create oportunitati de angajare pentru 130 de persoane in dificultate, care au lucrat sau lucreaza in continuare in cadrul celor trei unitati de productie iar 40 dintre ei au gasit un loc de munca stabil pe piata conventionala a muncii.

De la infiintare si pana acum, asociatia a donat 6.000 de calculatoare complete ce au ajutat la infiintarea a peste 1.000 de laboratoare IT in cadrul carora 140.000 de beneficiari participa la proiecte educationale, de instruire sau reintegrare sociala prin unelte informatice. Acestea au fost realizate prin programul de donatii Assoclic dar si prin alte programe de solidaritate digitala dezvoltate alaturi de companii responsabile. Numai in 2013 au fost donate 1609 de calculatoare complete pentru beneficiari care altfel nu ar avea acces la IT&C.

Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fara Frontiere: ,,In 2013 am reusit cresterea semnificativa a activitatii economice cu 47% fata de 2012, la 46% din bugetul asociatiei, iar acest lucru ne-a permis sa continuam activitatea si sa angajam mai multe persoane in dificultate. Am marit spatiul de productie pentru a face fata dezvoltarii si diversificarii activitatiilor, printre care inceperea atelierului de confectii „remesh”, prin care am vandut 5.000 de produse de moda etica facute din meshuri si bannere publicitare reutilizate.”

Intreaga activitate Ateliere Fara Frontiere este posibila si cu ajutorul partenerilor, ce se implica la toate nivelurile de activitate: sprjin financiar, participarea in lantul de solidaritate si angajarea persoanelor recomandate de Ateliere Fara Frontiere. In 2014 au fost continuate parteneriatele strategice cu Apa Nova Bucuresti, BRD Groupe Société Générale si Carrefour Romania.

Pentru mai multe informatii: www.atelierefarafrontiere.ro, www.facebook.com/atelierefarafrontiere