Au inceput inscrierile la Gala Premiilor Participarii Publice, editia din 2014!

0

Gala Premiilor Participarii Publice demonstreaza ca poti sa ai un cuvant de spus in deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe premiaza la G3P cetateni, organizatii si autoritati publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica putem produce schimbari durabile pentru Romania – o tara in care cetatenii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor, cer socoteala autoritatilor publice pentru decizii care ii privesc direct, iar autoritatile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetatenii.

La Gala din 2012 Emil Stetco a fost premiat pentru ca a reusit sa mobilizeze comunitatea si sa detemine autoritatile sa opreasca construirea unui crematoriu uman in cartierul Manastur din Cluj-Napoca. Ovidiu Mihut s-a opus constructiei de hidrocentrale in Muntii Fagaras, atragand atentia opiniei publice si autoritatilor despre consecintele negative asupra mediului si mobilizand alte organizatii neguvernamentale. Asociatia Salvati Dunarea si Delta a fost premiata pentru stoparea vanatului in Delta Dunarii, iar Paula Herlo si ProTV au primit premiu pentru imbunatatirea legii adoptiei. 

Cea de-a V-a editie a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de CeRe va aduce iar pe scena cele mai curajoase si perseverente organizatii, alaturi de institutii publice transparente si responsabile.

Pentru a intra in competitie, completati formularul pana la data de 20 ianuarie 2014 si il trimiteti pe e-mail la [email protected], pe fax la 031 10 50 756 sau prin posta la adresa str. Petru Maior nr.9, sector 1, Bucuresti 011261.

Ghid de completare a formularului: http://www.ce-re.ro/g3p/files/ghid_g3p_5.jpg

Pentru informatii suplimentare: e-mail: [email protected],  telefon 031 1050 755, persoana de contact Sinziana Dobre.

Editia a V-a a Galei Premiilor Participarii Publice este realizata in parteneriat cu: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Babes-Bolyai, Institutul Aspen Romania, Ambasada Republicii Cehe in Bucuresti, Romanian-American Foundation.