Construim impreuna pagina web a responsabilitatii sociale pentru copiii Centrului social Sf. Dimitrie

0

Fundatia Sf. Dimitrie a lansat, aseara, in ceainaria librariei Carturesti, o frumoasa poveste de fundraising, adresata companiilor si firmelor responsabile social din Romania. Proiectul, al carui happy-end va fi cumpararea unei case pentru Centrul Social pentru Copii Sf. Dimitrie, va fi construit „in direct”, pe pagina web www.CompaniipentruCopii.ro. O pagina inedita care poate gazdui, intr-o casa virtuala, siglele a cel putin 500 de companii si firme, cu link catre paginile lor de Internet. Pagina web va deveni astfel cel mai frumos „multumesc” pe care Fundatia Sf. Dimitrie il va darui public companiilor pentru copii. Suma necesara achizitionarii noului centru  este de 200.000 Euro, publicul fiind informat constant pe pagina web despre valoarea fondurilor atrase.

Centrul Social pentru Copii Sf. Dimitrie este de 14 ani alaturi de 2500 de copii si de familiile care au nevoie de ajutor.

Copiii provin din medii defavorizate sau dezorganizate, cu risc crescut de izolare sociala; cu parinti cu grad redus de implicare in educatia copiilor; care provin din familii cu mai multi copii, monoparentale sau ai caror parinti sunt plecati in strainatate.

35 de copii vin, zilnic, la Centru, pentru activitati educative şi de prevenire a abandonului scolar; evaluare, consiliere psihologica si asistenta sociala; activitati de prevenire a separarii de parinti; terapie ocupationala si stimulare a creativitatii prin arta; educatie moral crestina; activitati recreative si de socializare; hrana calda şi gustari; asistenta medicala.

Echipa proiectului „Companii pentru Copii”: Elena Avramescu, vicepresedinte Fundatia Sf. Dimitrie; Otilia Bocioaca, director Centrul Social pentru Copii Sf. Dimitrie; Radu Meirosu, coordonator fundraising Fundatia Sf. Dimitrie