Cum poate societatea civila influenta politicile publice?

0

Luni, 16 Iunie, de la ora 19:00, Impact Hub Bucuresti a invitat o serie de reprezentanti ai societatii civile pentru a dezbate subiectul participarii publice si al activismului.

Participarea societatii civile si a fiecarui individ in luarea deciziilor guvernamentale ce infuenteaza politica fiecarui stat este un subiect abordat cu mare interes la nivel global, chiar si in cadrul conferintei despre Dezvoltare Durabila Rio+20. Pornind de la aceste trenduri, Impact Hub Bucuresti i-a invitat pe Elena Calistru, Presedinte si Fondator Funky Citizens, Oana Preda, Director CeRe, Mircea Toma, activist social, profesor si jurnalist si pe Georgiana Ilie, moderatorul serii, la o dezbatere deschisa despre implicarea cetateanului roman in politicile publice.

Printre temele abordate la evenimentul Hub Talks se vor numara:

  • Care este miza implicarii societatii civile in procesul decizional la nivel guvernamental?
  • Cum poate fi descris un mediu care favorizeaza participarea publica?
  • Care sunt tendintele ce pot fi identificate la nivel global si la nivel local?
  • Care sunt instrumentele prin care orice cetatean se poate implica?

Inspirat din provocarile si realitatile societatii in care traim si din dorinta celor care trec pragul Impact Hub Bucuresti de a pune umarul la gasirea unor solutii acestor provocari, Hub Talks face parte dintr-o serie de intalniri lunare ce isi propun sa fie un spatiu de conversatii si dezbateri constructive alaturi de invitati speciali, reprezentativi pentru temele abordate.

Detalii suplimentare si inregistrarile sunt disponibile pe pagina evenimentului.

Impact Hub Bucuresti este un spatiu de colaborare conceput pentru inovatorii care accepta provocarile economice, sociale si ecologice ale zilelor noastre si incearca sa le rezolve prin proiecte si modele de afaceri cu impact social pozitiv. Impact Hub Bucuresti ofera variante diverse de abonamente, adaptate nevoilor fiecarei categorii de profesionisti si organizeaza si un program variat de evenimente de networking, invatare, incubare si dezvoltare, atat pentru membrii sai, cat si pentru alti profesionisti din domenii conexe cu inovatia sociala (CSR, HR, comunicare sociala etc.).