FDSC va acorda si in acest an premiul “Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania” in cadrul Galei Societatii Civile

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) va acorda si in acest an premiul de excelenta “Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania” in cadrul celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile.

Incepand cu editia 2011 a Galei Societatii Civile, Premiul „Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania” va fi acordat anual din partea FDSC unei organizatii neguvernamentale cu merite deosebite privind contributia adusa la dezvoltarea societatii civile.

Criteriile pentru acordarea premiului vor fi consecventa, fervoarea si eficacitatea in urmarirea misiunii si indeplinirea viziunii organizatiei, capacitatea de a fi alaturi de cetatenii pe care ii serveste, contributia la dezvoltarea altor organizatii si capacitatea de a construi coalitii pentru realizarea obiectivelor comune, caracterul inovator aplicat la nivel strategic si mobilizarea comunitatii vizate.

Castigatorul primului Premiu “Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile in Romania” a fost CeRE (Centrul de Resurse pentru participare publica).

Incepand cu anul 2012, va fi creata o categorie speciala in cadrul Galei, pentru care organizatiile pot inscrie proiecte, premiul de excelenta fiind acordat unei singure organizatii neguvernamentale din Romania.

Domnul Profesor Manoleli (1942 – 2010) a fost o figura marcanta a sectorului neguvernamental romanesc, fiind implicat in numeroase initiative ale societatii civile din ultimii 20 de ani: a fost membru al juriului Galei pentru Societatii Civile inca de la inceputurile ei, fondator si presedinte al asociatiei Grupul Ecologic de Colaborare GEC din 1990; presedinte al Black Sea NGOs Network – retea a organizatiilor neguvernamentale de la Marea Neagra – din 2001; fondator si Presedinte al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile din 1994.