Fundatia Soros a primit premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile

0

In cadrul Festivitatii de acordare a premiilor Galei Societatii Civile 2013 ce a avut loc ieri, 3 iunie 2013 la la Opera Nationala din Bucuresti, Fundatia Soros a primit premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile oferit de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).

Prin decernarea acestui premiu, FDSC doreste sa sublinieze recunoasterea rolului si impactului pe care Fundatia Soros l-a avut in Romania, atat la nivelul societatii civile si a dezvoltarii sectorului neguvernamental, cat si la nivelul societatii in ansamblul ei. De-a lungul timpului, Fundatia Soros a stiut sa recruteze si sa formeze lideri valorosi ai societatii civile si sa impuna standarde de calitate si repere care au modelat felul in care organizatiile neguvernamentale din Romania functioneaza. Constructia solida pe care a intreprins-o Fundatia Soros in Romania dainuie prin intermediul oamenilor si al organizatiilor pe care le-a sustinut din 1990 pana in prezent.

FDSC datoreaza mult Fundatiei Soros, a carei sustinere pentru noi a fost extrem de importanta in anii de inceput. In ultimii ani am dezvoltat impreuna o cooperare stransa pe unele dintre cele mai importante teme de pe agenda publica si a sectorului neguvernamental. Dorim sa acordam acest premiu intr-un moment de rascruce pentru colegii de la Fundatia Soros si sa le spunem astfel ca munca si pasiunea lor raman la fel de importante pentru noi ca intotdeauna si, mai ales, ca mai avem inca foarte multe lucruri de facut impreuna” a declarat Catalin Cretu, Presedintele Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.