Fundatia Vodafone Romania – investitii de 15 milioane euro in programe sociale

0

Fundatia Vodafone Romania a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, organizata cu ocazia aniversarii a 15 ani de activitate in Romania, ca investitiile derulate in peste 700 de programe sociale se ridica, pana in prezent, la valoarea de 15 milioane euro.

“Am inceput in 2008, ca prima Fundatie corporatista in Romania, cu proiecte de educatie si sanatate, realizate in parteneriat cu trei organizatii non-profit din Bucuresti, Constanta si Calarasi. Am continuat sa ne extindem de la un an la altul catre alte zone sociale si sa marim numarul de asociatii sustinute financiar si de beneficiari. Asa se face ca, dupa 15 ani, sunt peste 200.000 de oameni care au beneficiat direct de proiectele Fundatiei Vodafone”, a declarat, in conferinta aniversara, Florina Tanase, director Legal and External Affairs Vodafone Romania.

Conform oficialilor organizatiei, din 2008 si pana in prezent, suma investita in sute de proiecte sociale a ajuns la suma de 15 milioane de euro. De asemenea, in decursul acestui an, Fundatia Vodafone Romania are in plan finalizarea unor noi investitii in domeniul sanatatii, valoarea ridicandu-se la peste 1,6 milioane de euro.

Astfel, este vorba despre constructia celei mai moderne sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, cu o investitie de peste 1,35 milioane euro. Proiectul este derulat in colaborare cu Asociatia Inima Copiilor.

Totodata, alaturi de Fundatia pentru SMURD, va fi finantat un nou centru de pregatire in medicina de urgenta la Targu Mures, in valoare de 270.000 euro. In acest centru, cadrele medicale vor avea asigurate spatii adecvate pentru traininguri si simulari ale unor situatii din viata reala.

Potrivit Fundatiei Vodafone, in 2013 va lansa a doua editie ‘Mobile for Good’, cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sanatate.

Din 1998 si pana in acest an, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat numeroase programe de voluntariat in care au participat 4.000 de angajati Vodafone, cu aproximativ 26.000 de ore de voluntariat.

Organizatia s-a implicat atat financiar, cat si cu voluntari, in cel mai amplu proiect de constructii de case, prin care s-au ridicat 51 de case pentru 170 de familii sarace din Romania.