Gala Societatii Civile 2013 si-a desemnat castigatorii!

0

In cadrul celei de-a unsprezecea editii a Galei Societatii Civile, care a avut loc in data de 3 iunie, la Opera Nationala Bucuresti, au fost premiate si aplaudate cele mai bune proiecte si programe ale sectorului non-profit si neguvernamental din Romania.

Marele premiu a fost castigat de proiectul “Scoala mea in spital”, a celor de la Asociatia Little People Romania, prin care acestia au reusit sa ajute copii internati in sectii de oncologie sa tina pasul cu progresul scolar, prin intermediul orelor sutinute in spital.

Festivitatea de premiere s-a desfasurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “Si binele poate fi senzational.”, a fost prezentata de Mircea Toma si de Catalin Stefanescu, iar cei aproximativ 1.000 de reprezentanti ai sectorului non-profit din Romania, cercetatori, reprezentanti ai sectorului privat, jurnalisti, lideri si formatori de opinie si personalitati publice care s-au aflat in sala au sustinut si dovedit mesajul Galei de anul acesta.

Castigatorii au fost alesi dintr-un total de 220 de proiecte inscrise in competitie, de catre un juriu format din 60 de personalitati si specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor. 

Cele mai multe trofee au fost revendicate de catre Asociatia Little People Romania care a castigat cinci premii pentru proiectele: “Scoala mea in spital” – Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2013 si Premiul I in cadrul sectiunii “Educatie, Invatamant, Cercetare”, „Campionii Paralimpici” – Premiul I in cadrul sectiunii „Apararea drepturilor individuale/ colective”, „Revista Temerarii” – Premiul I in cadrul sectiunii “Servicii de asistenta sociala” si Premiul II in cadrul sectiunii „Sanatate” pentru proiectul „Nu Mi-e Frica!”.

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a castigat doua trofee pentru proiectul “La vanatoare de vanatori in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii” in cadrul sectiunilor “Protectia mediului” si „Buget – / Eficienta +”.

Alte organizatii carora le-au fost decernate doua premii in cadrul acestei editii sunt: ADOR COPIII, Asociatia M.A.M.E., Asociatia Telefonul Copilului, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Grupul de initiativa “Impreuna pentru Sanatatea Rurala”, Salvati Copiii Romania, Samusocial din Romania si Fundatia Soros Romania.

Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost oferit Fundatiei SOROS Romania.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, castigatori si proiectele inscrise in competitia din acest an puteti accesa noul site al Galei Societatii Civile www.galasocietatiicivile.ro.