Lansarea raportului anual de analiza si prognoza al SAR pe 2014 (video)

0

Societatea Academica din Romania (SAR) a organizat vineri, 4 aprilie 2014, masa rotunda “Cum facem din integrarea europeana un succes”. Evenimentul a avut loc la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

In prima parte a evenimnetului a avut loc prezentarea Raportului Anual de Analiza si Prognoza al SAR pe 2014. Acesta analizeaza modul in care Romania a stiut sau nu sa foloseasca aderarea la Uniunea Europeana in beneficiul cetatenilor si propune totodata solutii pentru a face din integrarea europeana un succes. La discutie au participat autorii raportului: Madalina Doroftei,  Razvan Orasanu, Raluca Pop, Victoria Stoiciu  si Alina Mungiu-Pippidi, editor general, care a fost si moderatoarea discutiilor.

Comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a fost prezent la eveniment si a rostit o alocutiune pe tema „Cum facem din integrarea europeana un succes”, dupa care a avut loc o sesiune de intrebari si raspunsuri de 30 de minute pentru presa.

In partea a doua a evenimentului a fost organizata o masa rotunda la care au participat Liviu Voinea (Ministrul delegat pentru Buget), Leonard Orban (fost Comisar european), Lucian Albu (academician), Cristian Parvan (AOAR), Bogdan Hossu (presedinte Cartel Alfa), si Razvan Orasanu (expert SAR). Dezbaterea a fost moderata de Ion M Ionita, redactor-sef Foreign Policy.

Evenimentul a fost deschis publicului. Urmariti inregistrarea video aici.