Liberties.eu, prima platforma europeana de activism civic, e si la indemana romanilor

0

APADOR-CH este membru contributor al liberties.eu, un website nou, un real promotor al libertatilor civile in Europa, alaturi de alte 11 organizatii similare de pe continent.

Esti deranjat de faptul ca opiniile extremiste castiga prea mult teren in Europa? Nu-i asa ca nu-ti place sa iti faci griji in legatura cu libertatea internetului? Ai refuza incriminarea consumului de droguri sau restrictiile cu privire la avort? Esti ingrijorat de lipsa preocuparii UE pentru garantarea drepturilor tale si a drepturilor a 500 de milioane de concetateni?

Alatura-te liberties.eu! – Fa-ti vocea auzita, semneaza petitii si actioneaza alaturi de noi pentru o Uniune Europeana mai libera, mai echitabila si mai justa.

“Europa se confrunta cu cea mai mare criza a drepturilor omului, de la Razboiul Rece incoace”, se arata in ultimul raport al Consiliul Europei (CoE). Thorbjorn Jagland, secretarul general al CoE,  avertizeaza ca lipsa mecanismelor democratice de control si verificare, lipsa unei mass-media libere si a unui sistem judiciar independent sunt cauzele existentei coruptiei pe scara larga si a abuzului de putere. Jagland cere crearea unei  “noi agentii de securitate pan-europene” pentru a pune capat abuzurilor.

Motivate de aceleasi preocupari, 12 dintre cele mai respectate organizatii europene care activeaza in domeniul drepturilor omului si a  libertatilor civile au format Platforma Europeana pentru Libertati civile. Noul website  – www.liberties.eu  – are  scopul de a informa si a mobiliza cetateni europeni care sustin cauze cu adevarat importante pentru ei, cauze existente in jurul lor, dar si in intreaga Europa.

Spre deosebire de alte website-uri similare, noi oferim stiri cu privire la libertati civile, in 12 limbi, si mai multe instrumente de actiune sunt in curs de creare. Prin intermediul conturilor de Facebook sau Google+ poti fi permanent la curent cu actiunile noastre, poti trimite scrisori deschise, semna petitii, vota sau cere informatii de interes public, totul cu un singur clic. Urmareste-ne pe Facebook sau Twitter si ramai la curent cu privire la situatia drepturilor omului din tara ta si din intreaga Europa.

Prima platforma mass-media europeana si multilingva in domeniul drepturilor omului si a libertatilor civile, liberties.eu, este lansata azi, 14 mai, inainte de alegerile parlamentare europene din 2014, pentru a deveni sursa primara de stiri si campanii cu privire la libertatile civile, adresate  cetatenilor activi, factorilor de decizie, ONG-urilor si mass-media. Liberties.eu incurajeaza cooperarea dintre toti cititorii si partenerii sai, pentru a stimula actiune si schimbari pozitive pe intregul continent.

Credem ca pana acum barierele lingvistice au constituit o provocare majora pentru crearea unei reprezentari puternice a intereselor civile. De aceea am ales sa lucram cu mai multi traducatori si 12 ONG-uri din statele membre ale UE pentru a garanta o acoperire completa a  cauzelor care conteaza pentru oameni, si pentru a face aceste informatii disponibile in limba materna a cat mai multor cetateni europeni.

Am creat liberties.eu pentru a oferi cetatenilor UE o platforma unde pot sa isi uneasca fortele, sa contribuie la cresterea gradului de constientizare si de interes in cauzele lor in interiorul si in afara tarii lor si pentru a permite cooperarea pe probleme transfrontaliere care conteaza pentru noi toti!

Liberties.eu este disponibil in urmatoarele 12 limbi: Bulgara, Ceha, Olandeza, Engleza, Franceza, Greaca, Maghiara, Italiana, Lituaniana, Poloneza, Romana, Spaniola.

Aflati mai multe despre ONG-urile partenere la: http://www.liberties.eu/en/organisations