Mai sunt doar 3 zile in care poti aplica la Gala Tineretului din Romania – termen limita 23 octombrie!

0

Ministerul Tineretului si Sportului anunta cea de-a treia editie a Galei Tineretului din Romania care se va desfasura in data de 13 noiembrie la Timisoara, in Capitala Tineretului din Romania 2016. Mai sunt putine zile pentru a te inscrie, asa ca inspecteaza criteriile si grabeste-te!

Gala Tineretului din Romania este un eveniment care isi propune sa recunoasca meritele tuturor celor implicati in proiecte si initiative cu si pentru tineri din Romania. Acest eveniment este initiat si organizat de Ministerul Tineretului si Sportului.

De anul acesta gala ia o noua denumire: Gala Tineretului din Romania, incluzand toate initiativele de tineret remarcabile care in decursul perioadei 2015-2016 au avut rezultate deosebite si care au reusit sa implice tineri si comunitati deopotriva pentru o societate mai buna. In anii trecuti gala s-a numit Gala Societatii Civile Tinere si a avut loc la Covasna in 2014 si la Cluj-Napoca in 2015.

Conceptul galei din acest an are in centru indemnul „Tinerii…ACUM!”

Despre tineri… ACUM! Da, despre tineri se tot spune ca sunt viitorul si la un moment dat vor deveni cetatenii adulti. Dar tineri sunt ACUM. Si tot ACUM reprezinta SCHIMBAREA demonstrandu-si capacitatea de a fi membri activi in comunitatile lor.”

Pentru a transforma aceasta gala intr-o celebrare a spiritului tanar avem nevoie de toti cei care contribuie zi de zi cu activitati mai mari sau mai mici, cu experienta sau nu, insa cu mult entuziasm si incredere in transformarea tarii pas cu pas intr-un loc unde indiferent de varsta sa ne putem simti noi insine si sa contam unii pentru ceilalti. Stim ca sunt multe proiecte de tineret care merita sa fie cunoscute de o lume intreaga. Fiecare poveste este cu siguranta o sursa de inspiratie. Si sper sa ne intalnim pe data 13 noiembrie sa celebram impreuna reusitele tinerilor si ale celor care le sunt alaturi.” a declarat domnul Andrei POPESCU, secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului.

Sectiunile din acest an sunt urmatoarele:

  1. Invatare nonformala
  2. Cultura
  3. Sanatate
  4. Sport
  5. Participarea tinerilor in comunitate
  6. Voluntariat
  7. Antreprenoriat
  8. Munca si angajabilitate
  9. International
  10. Includere sociala

Se va acorda premiul de Popularitate proiectului care va obtine cele mai multe voturi in perioada 7-12 noiembrie 2016.

Formularele de candidatura vor fi analizate si punctate de catre un juriu specializat, in functie de criterile de jurizare prezentate in regulamentul de fata. Juriul va fi format din reprezentanti cu expertiza in domeniul tineretului din partea unor autoritati, institutii si structuri ale societatii civile.

Toate detaliile legate de inscrierea proiectelor in competitie pot fi consultate la sectiunea Competitia de pe site-ul www.galatineretului.ro

Aplica acum accesand acest link