Mici Victorii Civice: Clubul de Rugby

0

„Am pierdut cu 2-0!” se aud vocile ragusite ale unui grup de copii de 11-12 ani care merg abatuti pe marginea terenului uscat al Stadionului de Rugby Grivita din Bucuresti.

„Nu conteaza!”, le raspunde Mihai, un antrenor tânar si zâmbaret. „Ati dat pase? Ati avut placaje? Capul sus!”

Copiii, imbracati in echipamente cu dungi orizontale galben-negre, se intorc de pe jumatatea de teren pe care au jucat etapa a III-a Campionatului de copii al Municipiului Bucuresti. Pentru ca Aurora Baicoi e singurul club de rugby din Prahova, grupele de Under10, Under12 si Under14 ani fac naveta in Bucuresti in fiecare weekend, unde joaca doua meciuri de câte 15 minute. Se bat cu echipe cu traditie rugbystica, printre care Steaua, Pantelimon sau Grivita. Spre deosebire de acestea, Aurora Baicoi exista doar de doi ani.

„Ati avut niste pase extraordinare, ma inclin”, ii intâmpina la margine si Lucian Mircescu, presedintele clubului, un tip slab, cu fruntea lata si parul usor cârliontat in crestet, care are 28 de ani. Bate palma cu fiecare si ii mângiie pe cap, apoi se intoarce catre teren, unde grupa de Under 10 isi incepe si ea meciul. Pe margine, cei mari se imbraca cu geci si hanorace si infuleca bosumflati sandwich-urile pregatite de acasa, in asteptarea urmatorului lor meci.

Citeste continuarea pe decatorevista.

Articol realizat in cadrul proiectului „Mici victorii civice”, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.