Mici Victorii Civice: O clasa altfel

0

Mihaela Berindeanu, o profesoara de matematica de 56 de ani cu par roscat si ochi albastri, merge cu pasi sprinteni pe holul bej-galbui al Liceului Tehnologic „Mecanica Fina” din Bucuresti. Se opreste in fata unei sali de la parterul cladirii de doua etaje din apropierea Pietei Obor si deschide val-vartej usa maronie, incadrata de trei chenare asimetrice pictate pe pereti in tonuri aprinse de portocaliu, verde, albastru si mov.

Inauntru, in sala cu pereti la fel de viu decorati cu forme geometrice jucaușe, flori, copaci sau curcubee, o așteapta cateva eleve de-a X-a. Daca clasa arata acum neobișnuit de prietenos, e și datorita lor. Gabi, care e pasionata de desen, a pictat si-a refacut cu rabdare ce-au stricat altii mai putin talentati; Georgiana, o tanara expansiva, a facut curatenie, iar Alexandra, o fata timida,  pasionata de scris, a fost ghid la inaugurarea clasei, care a avut loc la inceputul lui aprilie. Mesaje ca „Invatam sa fim oameni”, „In aceasta clasa suntem prieteni” sau „Vrem sa fim fericiti” au fost scrise cu litere mari, de tipar, de colegii de-a XII-a, care intre timp au terminat liceul.

De la ei a inceput totul. Berindeanu era diriginta lor si in octombrie anul trecut, ca sa dea putina viata celei mai urate clase din scoala, le-a spus sa aduca fiecare ce gaseste pe-acasa, s-o decoreze. Au venit cu beteala si hartie creponata, au atarnat un tricolor de tavan si au scris pe usa „Clasa noastra, casa noastra”. A iesit o chestie neprofesionista, spune razand si gesticuland larg, „dar oricum era viata, era ceva vesel, facut de copii”.

Citeste continuarea pe decatorevista.ro

Articol realizat in cadrul proiectului „Mici victorii civice”, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.