Mici Victorii Civice: Obligatia de a face

0

Simona Niculescu isi dorea un  loc linistit in care sa se mute cu sotul ei si sa-si creasca cei trei baieti. In 2012, l-a gasit in Baiculesti, o comuna cu zece sate si peste 6.000 de locuitori care e la opt kilometri de Curtea de Arges. Locul e pe deal, langa biserica, si are o priveliste spectaculoasa cu paduri de brazi. E perfect pentru casa in stil brancovenesc pe care o visau si se numeste, pe planul cadastral al comunei, Punctul Acasa. „Nu am putut sa rezistam”, spune ea.

Tocmai pentru ca locul era intre alte case si aproape de biserica si cimitir, in satul Valea Brazilor, nu si-au imaginat ca vor avea probleme cu drumul. Pe teren era deja o cabana de lemn de la 1824, pe care au renovat-o si in care s-au mutat la sfarsitul lui 2012. La scurt timp dupa asta, la jumatatea lui februarie 2013, intorcandu-se intr-o seara acasa, nu au mai putut urca cei sapte kilometri de la iesirea de pe drumul judetean pana la cabana. Nici cu masina, nici pe jos. Plouase si apoi ninsese iar gropile adanci care se intindeau dintr-o parte intr-alta a drumului erau pline de apa si de noroi prin care nu se putea trece. „Am stat patru nopti la o pensiune din vale pana am putut sa ne intoarcem acasa”, spune Niculescu. Si mai grav a fost insa ca nu puteau ajunge la fiul lor cel mic, care avea patru ani si care fusese lasat in grija unui vecin pentru cele cateva ore cat ar fi trebuit sa fie ei plecati. Intr-un final au ajuns acasa cu un tractor.

Cititi continuarea pe decatorevista.ro.

Articol realizat in cadrul proiectului „Mici victorii civice”, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.