Mici Victorii Civice: Voluntar in spital

0

Intr-o camera-vagon de nici 30 metri patrati, patru femei stau la o masa, ca la sezatoare, si lipesc tacticos fire de sfoara de-a lungul unor coifuri de carton. Au in fata ghemuri de sfoara maronie zgrunturoasa, margele, nasturi si foi de carton. Intr-o alta parte a camerei, pe un fotoliu, Raluca Tanase, o bruneta de 27 de ani, cu ochi verzi, migdalati, scoate dintr-o cutie tuburi de vopsea si ingerasi albi din ceramica. Una dintre colegele de la masa vine spre ea, cu un coif in mana si o intreaba ingrijorata:

„Uite, nasturele asta o sa arate asa, foarte umflat”.

„Da, dar poti sa faci sfoara sa arate ca o ghirlanda. Il innozi si-l intorci si-l lipesti”, ii raspunde dintr-un foc Raluca.

Mai sunt trei zile pana la targul unde vor incerca sa vanda brazii de Craciun, ingerasii care trebuie pictati, felicitarile si brosele din voal pe care le-au facut acum cateva zile alte voluntare. Banii stransi ii vor ajuta sa cumpere creioane, acuarele, foi de colorat si alte ustensile pentru copiii de la Spitalul clinic de urgenta pentru copii „Marie Curie”, unde Raluca este asistent social si coordonator al „Voluntar in spital”. Este un proiect pe care-l considera copilul ei, prin care 40 de voluntari se joaca, deseneaza sau isi petrec timpul cu copii internati sau cu cei care asteapta sa fie consultati de medici, la cozi lungi.

Articol realizat in cadrul proiectului „Mici victorii civice”, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Sursa: decatorevista.ro