ONG-uri castigatoare la PR Award 2011

0

Organizatiile neguvernamentale au fost recompensate pentru campaniile reusite de comunicare,  in cadrul Romanian PR Award 2011.

A noua editie a Galei Romanian PR Award si-a desemnat, joia trecuta, câstigatorii, printre care s-au numarat si organizatii din mediul nonprofit care au impresionat prin campaniile de comunicare de impact.

Centrul de Informare ONU a castigat doua Golden Awards la categoriile Organizatii non-guvernamentale. Societate civila, Buget -/ Creativitate + si Eveniment. Campania desfasurata in jurul evenimentului „Ziua drepturilor omului” a promovat mesaje impotriva discriminarii rasiale si etnice: cumparatorii dintr-un hypermarket din Bucuresti au interactionat in mod direct cu persoane de origini nationale diferite,  in cadrul unui experiment social si intercultural.

castigatori-praward-9214021

Premiul de argint al categoriei destinate sectorului neguvernamental a revenit organizatiilor SOS Infertilitatea,  pentru campania “Infertilitatea este o boala. A avea un copil NU trebuie sa fie un lux!”, World Vision, pentru campania „Mame bune, copii sanatosi” si Salvati Copiii, pentru campania ”Sa ne crestem copiii într-o societate fara violenta!”

Campania de responsabilizare privind problema infertilitatii în Romania a Asociatiei SOS Infertilitatea a fost recompensata cu inca doua premii: aur la categoria Public Affairs/ Advocacy/ Lobby si argint pentru Buget -/ Creativitate +.

Alti castigatori au fost Fundația Sensiblu (Campania “Nu e o poveste”) la categoria Digital PR si Social Media si Salvatii Copiii Romania pentru categoria Raport Anual.

SOS Infertilitatea: „Ne sunt vitale aceste premii

Pentru orice organizatie neguvernamentala, comunicarea este importanta pentru promovarea mesajului social. Insa pentru o organizatie care se bazeaza exclusiv pe voluntariat, cum este SOS Infertilitatea, comunicarea devine vitala, iar recunoasterea eforturilor ii ofera credibilitate si legitimitate in fata publicului.

Raluca Bonzi, coordonator SOS Infertilitatea, spune ca “particularitatile” organizationale care individualizeaza organizatia si “de care de fapt suntem foarte mandre”- actiunile voluntare si bugetul minimalisim- se transforma, in fata unui formular de postulare dedicat organizatiiilor “serioase”, in handicapuri. „Nu suntem eligibili mai nicaieri cu aceste caracteristici organizationale, nu corespundem exigentelor teoretice. De aceea ne sunt vitale aceste premii – ne confera credibilitate, nu in fata unui formular online, care nu e capabil de aprecieri ce nu corepund grilei, ci in fata oamenilor.”

Campania de advocacy destinata drepturilor persoanelor afectate de infertilitate, demarata in martie 2008 si organizata pe sezoane anuale (in septembrie  2011 a demarat sezonul 4 al campaniei) incearca sa aduca subiectul „infertilitatii” pe agenda publica, mediatica si politica si sa sustina cuplurile in lupta lor pentru a avea copii. In urma campaniei, 330 de familii beneficieaza deja de finantare pentru o tentativa de fertilizare in vitro.

Asociatia “SOS Infertilitatea” colaboreaza, in prezent, la un proiect de lege privind reproducerea umana asistata medical aflata in lucru, sub coordonarea Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor si cu colaborarea asociatiilor de medici specialisti in infertilitate.

Pentru lupta impotriva infertilitatii, asociatia a mai primit doua premii intai la Gala Societatii Civile 2011, pentru categoriile „Apararea drepturilor individuale/colective” si „Buget-/Eficienta+”si un Silver Award la  Romanian PR Award 2010.

Aceasta este, deci, cauza pentru care aceste premii sunt importante pentru organizatia noastra, pentru ca atrag atentia asupra actiunilor Asociatiei si a cauzei luptei cu infertilitatea, ne aduc vizibilitate si credibilitate”, a spus Raluca Bonzi.

Andreea Giuclea