SMART Diaspora: o noua editie Hai Acasa! si BCCSE s-au incheiat

0

Evenimentul de cariere Hai Acasa!, aflat la cea de-a doua editie si Business Consulting Case Study Event (BCCSE) – workshop si competitie de consultanta strategica bazata pe studii de caz – editia a IV-a au avut loc sambata, 22 iunie.

Cele doua evenimente au avut loc la sediul Bancii Nationale a Romaniei din strada Negru Voda nr. 3, sector 3 Bucuresti (Institutul Bancar Roman).

„Hai Acasa!” este parte integranta din initiativa SMART Diaspora si serveste la punerea in practica a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate Guvernului Romaniei, si anume: „Sprijinirea integrarii in sectorul public si in mediul privat din Romania”.

Peste 250 de tineri inscrisi in programul de anul acesta, 20 de companii cu oferte profesionale si aproximativ 80 de oportunitati de cariera listate pe platforma Hai Acasa, disponibila pe haiacasa.lsrs.ro. Tinerilor li s-a oferit totodata oportunitatea de a participa la 8 sesiuni interactive la editia offline a proiectului.

In acest an, initiativa s-a bucurat de sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerului Tineretului si Sportului, Ministrului delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism, Ministrului Delegat pentru Romanii de Pretutindeni si Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Printre companiile participante la editia din acest an a programului „Hai Acasa!” s-au numarat: Renault, Route 66, OMV-Petrom, Brandient, Futures First, UniCredit Tiriac Bank, ProCredit Bank, Tefen, Cetelem, Xerox, Contrast Management Consulting, Champollion, McGuireWoods Romania, Banca Comerciala Romana, Bookster, Deloitte, Electronic Arts.

BCCSE a oferit celor 20 de tineri participanti oportunitati concrete de dezvoltare a abilitatilor practice de consultanta, un cadru de interactiune cu alti absolventi pasionati, cat si prezenta unor companii de renume mondial in randul partenerilor nostri. Tinerii au fost consultanti timp de o zi si au rezolvat un studiu de caz ce simuleaza o problema reala din domeniul management-ului strategic.

In acest an, evenimentul a fost sprijinit de companiile partenere: Ensight Management Consulting, Mars Romania, Contrast Management Consulting si Colliers International.