Universitatea din Bucuresti deschide portile Festivalului de cultura ,,Scoala de nume mari”

0

In perioada 5-7 iunie, Universitatea din Bucuresti, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Asociatia Editorilor din Romania (AER), organizeaza, in Piata Universitatii, Festivalul de cultura ,,Scoala de nume mari”. Evenimentul isi doreste sa prezinte istoria si valorile institutiei si sa aduca in prim-plan corpul profesoral, alumnii si studentii cu rezultate deosebite ai Universitatii.

Universitatea din Bucuresti este una dintre cele mai importante institutii de invatamant, cercetare si cultura a Romaniei, care si-a construit in timp si un solid prestigiu international. Acest festival are tocmai obiectivul de a prezenta publicului larg aspecte care tin de dezvoltarea Universitatii din Bucuresti, momente definitorii in istoria de renume a acesteia, dar si impactul activitatii academice a institutiei asupra culturii si stintei din Romania. Este, in acelasi timp, si un prilej de a omagia marile personalitati ale Romaniei, absolvente ale Universitatii, care au contribuit la prestigiul cultural al tarii si de a elogia profesorii, alumnii si studentii institutiei noastre”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universitatii din Bucuresti.

In incinta cortului special amenajat in Piata Universitatii, la Statui, va fi organizat un targ de carte universitara la care vor participa cele mai importante edituri autohtone. Programul de vizitare: zilnic, intre orele 10:00 si 20:00.

De asemenea, in intervalul orar 11:00 – 18:00 vor avea loc dezbateri conduse de cunoscuti profesori si oameni de cultura precum: prof. Paul Cornea, acad. prof. Dinu Giurescu, prof. Adrian Cioroianu, prof. Zoe Petre, prof. Lidia Vianu, prof. Mircea Vasilescu, prof. Liviu Papadima, scriitorii Mircea Cartarescu, Florin Iaru, Daniel Cristea-Enache, cunoscutul matematician si cercetator Radu Gologan si multi altii. Printre temele aduse in discutie se numara: Literele romanesti – Stafeta generatiilor, Cenacluri si reviste literare ale Universitatii din Bucuresti, De la Seneca la James Joyce, Cine sunt eu? – Aplicatii psiho-educationale ale cunoasterii personalitatii, Istoria – intre cultura si politica.

Mai mult, in fiecare seara, incepand cu ora 19:00, participantii la Festival se pot bucura de concerte sustinute de tineri muzicieni precum: Sasa-Liviu Stoianovici, We Singing |Colors & Byron si Luiza Zan.

Parteneri: BCR, BRD, Bancpost, Asociatia Erudio si Headsome Communication.

Sursa: Romaniapozitiva.ro