Apel de urgenta educatie sexuala in sco

0

În Suedia pare așa, atât de mult încât o reformă introduce o noutate importantă: fără acordul explicit, bărbații nu sunt autorizați să se apropie de nicio femeie. Pe site-ul guvernului suedez, de fapt, se poate citi cât de relevant și esențial este consimțământul persoanei, nu numai pentru relația sexuală în sine.

Ci și pentru abordarea, care, cu alte cuvinte, se exprimă în înțelegerea fără echivoc a disponibilitatea persoanei de a dori atenția altei persoane: „Dacă o persoană dorește să se angajeze în activitate sexuală cu cineva care rămâne inactiv sau dă semnale ambigue, va trebui să afle dacă cealaltă persoană este disponibilă”, exact înainte de a lua riscul de a fi enervant!

Nu numai în Suedia, violența sexuală este un comportament care este perceput peste tot ca subminând nivelul de securitate al unei țări, în ceea ce privește lezarea libertăților până la viața însăși.

Nu întâmplător o agenție de turism americană

Cu ani în urmă, a raportat pericolul violului fetelor care intenționau să călătorească în Italia.Cu siguranță nivelul de siguranță în societățile avansate, ar trebui să spunem ca și al nostru, este perceput ca un parametru fundamental pentru măsurarea concretă a calității vieții în orașe, dobândind o valoare absolută foarte mare în timp.

Dar una este „securitatea reală” sau cea care poate fi depistată în mod obiectiv și prin datele statistice referitoare la infracțiuni, alta este „securitatea percepută”, adică cea percepută subiectiv de opinia publică în general și de cetățenii individuali în special.

Printre aceste „titluri de valoare” există deseori dezechilibre, culminând cu un decalaj real.

cum-se-poate-intampla-ca-cineva-sa-fie-atat-de-puternic-influentatA afecta negativ securitatea percepută, pe care de acum înainte o vom numi „nesiguranță”, de fapt, este nivelul de emotivitate, al individului mai întâi și apoi al societății, întrucât indivizii se influențează într-un fel cu poveștile lor!

Nesiguranța este legată tocmai de percepția subiectivă, cu alte cuvinte: ceea ce subiectul percepe ca o situație generală de pericol, care din acest motiv tinde uneori să se îndepărteze de securitatea obiectivă.

Un exemplu pentru toată lumea: astăzi, pe baza a ceea ce spunem, ne este mai frică să fim violați decât să fim victimele unui accident rutier, deși statistic sunt mai multe șanse să ne întâlnim cu a doua situație decât în ​​prima!

Cum se poate întâmpla ca cineva să fie atât de puternic influențat?

La decalajul dintre realitate și emoție contribuie creșterea exponențială a oportunităților de comunicare, nu doar interpersonală, ci și între grupuri, caracterizată printr-o utilizare din ce în ce mai răspândită a mass media și social media.

Această comunicare nu respectă întotdeauna criteriile de obiectivitate, întrucât, uneori, din diverse motive urmează logica de partid, de manipulare, chiar și în scopul unic de a se distra și de a distorsiona realitatea, vezi așa-numitele „știri false”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.