Asociatia necuvinte trage un semnal de a

0

În ceea ce privește așa-zisa „media”, asistăm în aceste zile la o cronică din ce în ce mai persistentă care relatează despre infracțiuni de natură sexuală, adesea atribuite imigranților, care alimentează dezbaterile din cadrul societății, aflate deja în mare ferment în evaluarea despre prezența cetățenilor extracomunitari pe teritoriul național.

Acest construct comunicativ se bazează pe nevoia pe care o au diversele ziare și posturi de televiziune de a-și crește „cota.

Cu toate acestea, pentru a vedea realitatea, violurile au fost comise recent și de doi ofițeri de poliție, care ar fi abuzat sexual o tânără străină de 19 ani.

Adevărul este

Așadar, că alarma este generată de știrile care afectează societatea; apoi, mass-media, care prosperă pe interesul trezit în comunitate, va merge în căutarea aceleiași informații senzaționaliste până când redundanța va scădea interesul. Un cerc vicios din care nu se iese decât cu situația ulterioară de știri care supără societatea.

Rămâne doar să ne întrebăm ce se întâmplă cu adevărat în țara noastră cu privire la pericolul violului.

Scriitorul este convins că, de fapt, pierdem din vedere situația concretă, cea legată de „securitatea reală”, de condițiile obiective care îngreunează viața femeii în societate. În ceea ce privește violența sexuală, realitatea este departe de a fi concret de netrait pentru femei, atâta timp cât folosim prudența potrivită pe care ne-o învață bunul simț pentru a reduce pericolul agresiunii, și asta pentru oricine, chiar și pentru vârstnici.

Exemplu spre necunoscut

Totuși, conform statisticilor, femeia trăiește un pericol constant chiar acasă, în relațiile afective de opresiune, în șantajul ascuns de la locul de muncă (în care bărbatul nu se exprimă întotdeauna cu o cerere directă, așteptând ca femeia să să fie „inteligent” până la punctul de a fi nevoit să înțeleagă nevoile „șefului” său fără ca acesta să le exprime cu adevărat, pe durerea de bullying).

Vorbim de hărțuire sexuală și șantaj la locul de muncă unde se estimează că 8 milioane și 816 mii (43,6%) femei între 14 și 65 de ani au suferit o formă de hărțuire sexuală în timpul vieții și se estimează că 3 milioane și 118 mii de femei (15,4%) le-au suferit în ultimii trei ani.

Hărțuirea prin web este, de asemenea, răspândită: de-a lungul vieții, 6,8% dintre femei au avut propuneri nepotrivite sau comentarii obscene sau rău intenționate pe contul lor prin intermediul rețelelor de socializare și 1,5% s-a întâmplat ca cineva să fi înlocuit pentru a trimite jenante sau amenințătoare sau jignitoare. mesaje către alte persoane (Sursa ISTAT Publicată la 13.02.2018).

exemplu-spre-necunoscutPotrivit „Sos Stalking” în primele șase luni ale anului 2018, 44 de femei au fost deja ucise, cu 30% mai multe decât în ​​aceeași perioadă a anului 2017. Stalking-ul, cazurile de feminicid, nu au scăzut așadar de la intrarea în vigoare a art.

  • 612 bis Cod penal, într-adevăr, o victimă la 60 de ore, și 1600 de orfani, la care nimeni nu se gândește.
  • În concluzie, femeilor le este mai frică să nu meargă acasă sau să meargă la muncă decât să iasă pe stradă!

Prin urmare, dacă politica și cu toții intenționăm să gândim concret în funcție de situația reală de insecuritate a femeilor din țara noastră, ei bine, este urgent să găsim un remediu care să permită femeilor să trăiască într-o societate care le protejează concret, neputând deloc să nu se ia în considerare toate acele femei care suferă de violență acasă, pentru care nu există un protocol real și eficient, asemănător .

„Metoda Scoției”, deja ilustrată, care le susține cu adevărat în momentul raportării și până la reformarea unei vieți. proprii, departe de spectrul violenței, de data aceasta REALE, OBIECTIVE, alcătuite din agresiuni verbale și fizice la domiciliu. Aceasta este o urgență care nu și-a găsit încă sfârșit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.