Asociatia Romano ButiQ isi exprima ingrijorarea fata de raspandirea atitudinilor extremiste in Europa

0

Asociatia Romano ButiQ isi exprima ingrijorarea fata de raspandirea atitudinilor extremiste in Europa prin ascensiunea formatiunilor de extrema dreapta, demonstrata in urma rezultatelor recentelor alegeri pentru Parlamentul European.

“Dupa cum e compozitia noului Parlament European o sa avem mai mult de munca. Rasismul și sexismul deja manifestat  in campanie ne vor pune in situatia de a lupta din greu pentru ceea ce am caștigat deja in ultimii 20 ani.”, Nicoleta Bitu, directoare executiva Romano ButiQ.

Pe baza rezultatelor partiale se estimeaza ca euroscepticii si extremistii vor strange aproximativ 140 de mandate, avand mari sanse sa devina a treia forta in Parlamentul European (sursa: Euractiv.ro).

Frontul National francez, UKIP britanic, FPÖ austriac, PVV olandez, Miscarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo din Italia, partidul antieuro AfD din Germania, Congresul Noii Drepte (KNP) din Polonia sau neonazistii din cadrul formatiunii Zori Aurii din Grecia au exprimat opinii contrare valorilor fundamentale europene,  riscand sa distruga insasi temelia Uniunii Europene bazata pe pluralism, nediscriminare, toleranta, dreptate, solidaritate si libera circulatie.In Ungaria  gruparea ultra-nationalista Jobbik cu discurs rasist, antisemit si antirom, s-a clasat pe locul al doilea, cu 14,7% din voturi (trei mandate).

Citeste continuarea pe romanobutiq.ro