Cetatenii pot utiliza date publice

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-7632300

ypc-5810667

indaco-8965316

nonformalii-8226747

Data: 25-10-2013

Inca din anul 2011 Romania a aderat la initiativa Open Government Partnership (OGP), cu scopul de a sustine publicitatea documentelor emise de catre administratia publica astfel incat sa se faciliteze intelegerea de catre cetateni a modului de luare a deciziilor. Organizatiile societatii civile au sustinut in numeroase randuri necesitatea de a implementa Planul de Actiune pentru Open Government Partnership si de a trece unitatea de monitorizare si coordonare a implementarii de la Ministerul de Justitie in aparatul de lucru al primului-ministru .

Prin Programul de Guvernare 2013-2016, Guvernul Romaniei si-a asumat infiintarea in directa coordonare a Primului Ministru a Departamentului pentru Servicii Online si Design. Intre altele, Departamentului ii revine sarcina de a conduce eforturile privind datele deschise (open data), imputernicind cetatenii sa identifice, sa descarce si sa utilizeze seturi de date publice generate sau detinute de catre administratia publica.

Seturile de date deschise livrate de autoritatile si institutiile administratiei publice pot fi accesate aici: http://date.gov.ro/dataset.

Proiect de Lege pentru completarea art.6 din Legea nr.52/2003 privind transparenta decizionala in adminstratia publica Judetizarea Ministrului Dragnea, Romania fara dezvoltare, fara viitor – punct de vedere al IPP pe marginea proiectului de descentralizare Apel catre Guvern si Parlament: Educatia are prioritate; opriti alocarea de fonduri publice catre cultele religioase! Consecinte ale emiterii unei noi autorizatii de construire in baza unui plan de urbanism suspendat in cazul Pasajului Virtutii – Ciurel Din bugetul primariei s-au „evaporat” fondurile alocate reabilitarii cinematografului Favorit: Cetatenii fac contestatie astazi CRJ cere Parchetului si autoritatilor publice locale si centrale sa asigure protectie copiilor abuzati fizic si emotional intr-un centru de plasament din Oradea Amicus curiae, ultima solutie prin care APADOR-CH si ActiveWatch incearca sa convinga Curtea Constitutionala sa apere libertatea presei 24 de organizatii reactioneaza public dupa ce un cetatean din comuna Barca a fost exclus din sala in timpul sedintei de consiliu Protocolul de cooperare intre Institutul National al Patrimoniului si RMGC obtinut pein executare silita Basescu si Ponta, primii agitatori ai tarii, trag o linie rosie peste Romania

wwf-banner-250x500px-vidra-1885024

tedx_logo_place-caleavictorieied-p-42

internationalizarea_educatiei-9758048

accelerator_hub-4627006