Cinematograful Favorit in anul 2014 din nou in cartile Primariei Sectorului 6

0

In data de 30.01.2014, la Primaria Sectorului 6 a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local in care s-a aprobat bugetul consolidat de venituri si cheltuieli al Sectorului 6, al Municipiului Bucuresti, pe anul 2014.

Cinematograful Favorit este din nou in cartile Primariei, pentru anul 2014. Din  bugetul consolidat de venituri si cheltuieli al Sectorului 6, al Municipiului Bucuresti, pe anul 2014, a fost alocata suma de 2 milioane lei pentru consolidare, extindere si modernizare, inclusiv consultanta, a Cinematografului Favorit.

Petitia adresata autoritatilor locale a fost citita de catre Domnul Consilier Manuel Avramescu, care totodata a raspuns tuturor intrebarilor, formulate in petitie, de catre Grupul Initiativa Favorit.

Pana la data de 31.07.2014, Primaria trebuia sa clarifice situatia juridica a Cinematografului Favorit, pentru a putea sa inceapa procedura de organizare a licitatiei pentru atribuirea contractului de lucrari. Termenul a fost dat de catre Curtea de Conturi, in urma unui audit efectuat in anul 2013 la Primaria Sectorului 6. In cazul in care Primaria Sectorului 6 nu preia cladirea de la RADEF Romania Film pana la data mentionata, aceasta va trebui sa returneze banii, deja cheltuiti, pentru Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic.

In data de 7.02.2014 se preconizeaza ca va avea loc prima intalnire de lucru intre Comisia Consiliului Local Sector 6 de analiza si verificare in vederea elaborarii planului de management pentru “Centrul Cultural European Favorit”, reprezentanti ai Grupului Initiativa Favorit si alti factori interesati.

De asemenea, dl. Consilier Manuel Avramescu a solicitat Executivului sa trimita in scris raspuns la solicitarile grupului privind:

  • Copie a raportului Curtii de Conturi din care reiese, conform celor spuse de catre autoritatile locale, ca nu se poate face o investitie intr-o cladire care nu este in proprietatea Primariei Sectorului 6;
  • Copie dupa documentul care s-a inaintat la RADEF si care nu a fost semnat de acesta, in vederea obtinerii unei solutii/unui acord pentru consolidarea, extinderea si modernizarea cinematografului Favorit.

Grupul Initiativa Favori: este un grup de initiativa cetateneasca  format din vecini de cartier, prieteni, oameni obisnuti din cartierul Drumul Taberei. Grupul a luat nastere in mai 2010 si de atunci militeaza pentru transformarea vechiului cinematograf Favorit, aflat in ruina, intr-un centru cultural comunitar, de care sa beneficieze toti locuitorii din cartier.