Deputatii au amanat discutarea amendamentului prin care se prevedea posibilitatea construirii pe 85% din spatiile verzi retrocedate

0

In urma campaniei declansate de catre organizatiile din Coalitia pentru Mediu din Romania, deputatii au amanat discutarea amendamentului prin care se prevedea posibilitatea construirii pe 85% din spatiile verzi retrocedate. Reactia deputatilor nu este surprinzatoare, strategia de amanare a discutiilor a fost aplicata intodeauna cand la mijloc a fost vorba de o lege controversata sau de un amendament introdus pe ascuns cu scopul inselarii vigilentei partilor interesate. Coalitia pentru Mediu anunta ca va urmari cu atentie intregul proces prin intermediul reprezentantilor care vor fi prezenti in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

Intre timp, deputatii au anuntat ca proiectul de modificare a Legii 24/2007, Legea Spatiilor Verzi, a fost transferat de la Comisia de Administratie Publica si Amenajarea Teritoriului la nou infiintata Comisie pentru Mediu si Echilibru Ecologic si va fi discutat in sedinta de saptamana viitoare.

Comisia de Administratie Publica si Amenajarea Teritoriului a propus amendarea Legii 24/2007 prin adaugarea unui alineat care prevede posibilitatea construirii pe 85% din suprafetele spatiilor verzi retrocedate.

Reprezentantii Coalitiei pentru Mediu din Romania (CMR), dar si alte organizatii au protestat duminica in Piata Universitatii si marti la Parlament (cand trebuia sa aiba loc sedinta) fata de modificarea propusa si au transmis autoritatilor scrisori deschise in care compara posibila masura cu un adevarat genocid asupra mediului si a vietii populatiei din marile orase si nu numai.