Din bugetul primariei s-au „evaporat” fondurile alocate reabilitarii cinematografului Favorit: Cetatenii fac contestatie astazi

0

Azi 31.10.2013,  la ora 17.00,  grupul de cetateni Initiativa “Favorit” va depune o contestatie la Primaria sectorului 6, pentru ca din bugetul primariei s-au „evaporat” fondurile alocate, pentru anul 2013, transformarii cinematografului Favorit, din Drumul Taberei, in Centru Cultural.

Contestatia priveste proiectul de hotarare privind aprobarea rectificarii Bugetului consolidat de venituri si cheltuieli al Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti pe anul 2013, aflat la punctul 8) pe  ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Sector 6. 

Contestatia este sustinuta de peste 100 de semnaturi ale cetatenilor din cartierul Drumul Taberei. Cetatenii din grupul Initiativa “Favorit” vor participa la sedinta Consiliului Local Sector 6, care va avea loc in sala de sedinte a Primariei Sectorului 6, situata in Calea Plevnei nr. 147-149, Sector 6.

Grupul Initiativa “Favorit”, consultand proiectul de hotarare privind aprobarea rectificarii Bugetului consolidat de venituri si cheltuieli al Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti pe anul 2013, a aflat cu stupoare ca cei 11054 mii lei alocati pentru consolidarea, extinderea si modernizarea cinematografului “Favorit” in luna aprile 2013, nu mai exista ca pozitie in buget.

Intelegem situatia financiara nefavorabila pentru investitii la nivel central si local, dar exista in buget si alte proiecte de investitii noi sau in derulare care presupun un efort financiar mare si care au fost mentinute in bugetul Primariei Sectorului 6. Spre exemplu, potrivit listei obiectivelor de investitii, vor fi alocati: 2.750.000 lei doar pentru cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate, proiectelor si altor studii aferente obiectivului de investitii: “Servicii de optimizare a lichiditatilor financiare necesare derularii proiectelor de investitii ale Primariei Sector 6”. De asemenea, ADPU are alocate in continuare sume semnificative pentru “Lucrari de amenajare spatii verzi si locuri de joaca” si anume: 1.978.000 lei investitii in continuare si 2.000.000 lei investitii noi.

Cetatenii cartierului “Drumul Taberei” si-au pus speranta in realizarea Centrului Cultural Favorit si au crezut in afirmatia Domnul Primar Rares Manescu, facuta in cadrul evenimentului de lansare a candidatilor la alegerile locale din iunie 2012 de la Clubul Rapid din Giulesti, cand a declarat ca: “Pe langa cele 6 prioritati ale programului de guvernare locala, primaria va adauga pe cea de a saptea prioritate, Cinematograful Favorit, finalizarea reabilitarii acestuia se va face pana la sfarsitul anului 2014”.