IPP: Prima sesiune parlamentara din 2014 a fost profund politizata, votul pe legi – strict politic

0

Prima sesiune parlamentara din 2014 a fost una “profund politizata”, votul pe proiectele de lege fiind unul “strict politic”, iar Parlamentul a legiferat ce a primit de la Guvern, sustine Institutul pentru Politici Publice (IPP), intr-un raport facut public miercuri.

Potrivit raportului, in sesiunea care acopera perioada februarie – iunie 2014, Legislativul a dezbatut si aprobat cu prioritate documentele primite de la Palatul Victoria.

“Din totalul proiectelor devenite legi, in perioada analizata, 83% au fost propuse de Guvern si doar 17% de catre parlamentari. Se continua astfel practica intalnita si in sesiunile parlamentare anterioare. De exemplu, 89% din legile votate in perioada similara a anului trecut au avut ca initiator Guvernul si doar 11% au fost acte normative initiate de catre parlamentari”, mai constata IPP.

Institutul arata ca, din consultarea bazei de date a Camerei Deputatilor reiese ca, in ultimele 5 luni, au fost inregistrate 347 de proiecte si initiative, dintre care doar 89 au fost primite de la Guvern.

Citeste continuarea pe mediafax.ro