Monitorizarea procedurilor de organizare a alegerilor pentru Parlamentul European

0

Asociatia Expert Forum (EFOR), in parteneriat cu Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD), Funky Citizens si Centrul Roman pentru Politici Publice (CRPE), implementeaza proiectul Votez EUropean pentru alegeri romanesti, care isi propune eficientizarea procesului de organizare si desfasurare a alegerilor din 25 mai 2014 prin colaborarea cu institutiile de management electoral si imbunatatirea procedurilor generale de organizare a alegerilor in Romania prin propunerea unui set de politici publice.

Partenerii au transmis un set de recomandari catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) si Biroul Electoral Central (BEC) pentru a solutiona deficientele si vulnerabilitatile existente in legislatia aferenta alegerilor pentru Parlamentul European si pentru a imbunatati procedurile de organizare a alegerilor, pornind de la bune practici internationale. Recomandarile pot fi consultate pe pagina www.expertforum.ro/recomandari.

In vederea monitorizarii aspectelor tehnice legate de organizarea alegerilor, Funky Citizens, in parteneriat cu EFOR, va acredita observatori interni care vor fi prezenti in ziua alegerilor in sectiile de votare din Bucuresti si Cluj, precum si in judetele limitrofe. Astfel, persoanele care au peste 18 ani, drept de vot, nu sunt membre ale niciunui partid politic sau formatiuni politice si sunt interesate de participarea la procesul de monitorizare sunt invitate sa se inscrie la sediul Expert Forum – Str. Aurel Vlaicu nr. 87, apt 3, Sector 2, Bucuresti cu documentul de identitate in zilele de 8, 13 si 15 mai, intre orele 10 si 18. Partenerii vor organiza o sesiune de pregatire si vor asigura materialele pentru misiunea de observare, insa activitatea nu va fi remunerata. Intrucat activitatea de monitorizare este limitata, numarul de observatori este restrans, astfel ca va invitam sa ne transmiteti intentia dumneavoastra de a participa in avans, la adresa [email protected]

Pentru orice detalii suplimentare sau acreditari legate de zona Bucuresti, va rugam sa il contactati pe dl. Septimius Parvu, Manager de proiect Expert Forum, la adresa [email protected] sau la numarul de telefon 0737.748.667.

Pentru informatii referitoare la acreditarea observatorilor interni in judetul Cluj si zonele limitrofe, va rugam sa o contactati pe dna. Madalina Mocan, Director pentru Dezvoltare, Centrul Ratiu pentru Democratie, Turda la adresa [email protected] sau la numarul de telefon 0264.317.555.

Puteti gasi mai multe detalii despre proiect si procedura de acreditare pe pagina web www.expertforum.ro/alegeri2014.