Noutati referitoare la desemnarea reprez

0

Reprezentarea muncitorilor

Decretul legislativ 81/2008 a introdus unele modificări față de legea 626/1994 privind siguranța lucrătorilor. Pe lângă inovarea legislației anterioare, actuala Lege Unificată a reiterat importanța fundamentală a unor figuri ale companiei stabilite pentru a oferi un sprijin suplimentar lucrătorilor.

  • În special, aceștia sunt reprezentanții pentru siguranța lucrătorilor (RLS).
  • Această cifră corporativă este obligatorie în toate companiile, dar modul în care este desemnat reprezentantul se modifică în funcție de mărimea acestora.
  • Regulile actuale prevăd că în companiile sau unitățile de producție cu maximum 15 angajați RLS este de obicei ales de lucrătorii dintre aceștia.

Pe de altă parte, în companiile sau unitățile de producție care au mai mult de 15 lucrători, RLS este întotdeauna ales sau desemnat de către lucrători, dar în cadrul reprezentanților sindicatelor companiei.

Numărul reprezentanților nu este predeterminat prin lege, dimpotrivă, se stabilesc prin negocieri colective.

În ceea ce privește modalitatea de alegere a reprezentanților lucrătorilor pentru siguranța companiei, Decretul legislativ 81/2008 prevede că, în cazul în care nu există o decizie cu ocazia negocierii colective, alegerea se face în aceeași zi în care sărbătorirea Zilei naționale a sănătății și securității. la locul de muncă în cadrul Săptămânii europene pentru sănătate și securitate la locul de muncă.

Principalele sarcini îndeplinite de RLS sunt

  • puterea de acces la sediul companiei unde se desfășoară activitatea;
  • consultarea preventivă în problema evaluării riscurilor, planificarea și implementarea prevenirii corporative;
  • principalele-sarcini-indeplinite-de-rls-suntconsultarea cu privire la desemnarea conducătorului și angajaților serviciilor de prevenire, inclusiv incendii, prim ajutor, evacuarea locurilor de muncă și a medicului competent;
  • primirea informațiilor prelucrate de către serviciul de securitate;
  • promovarea activităților legate de măsuri preventive de protecție a lucrătorilor;
  • obligația de a comunica angajatorului riscurile identificate în timpul muncii sale;
  • competența de a se adresa autorităților competente dacă consideră că măsurile preventive prezente în societate sunt insuficiente pentru a garanta protecția fizică a lucrătorilor.

O altă figură de importanță deosebită în cadrul „reprezentanților lucrătorilor este Reprezentantul Muncitorilor pentru Siguranța Teritorială (RLST). Acesta îndeplinește aceleași funcții și sarcini ca RLS în cadrul tuturor companiilor sau unităților de producție din zonă sau din sectorul relevant în care nu există un reprezentant pentru siguranța lucrătorilor.

Modalitățile de alegere sunt diferite de cele ale RLS, întrucât sunt stabilite prin convenții colective naționale, interconfederale sau de categorie, precum și de către cele mai importante asociații de angajatori și lucrători.

În sfârșit, există și Reprezentantul Muncitorilor pentru siguranța locului de producție (RLSP).Potrivit articolului 49 din Codul în cauză, RLSP-urile aparțin acelor societăți care sunt create atunci când o serie de societăți sau șantiere funcționează în același context.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.