OPTAR a semnalat Primariei Bucuresti problemele infrastructurii pentru biciclete de pe tronsonul Buzesti – Berzei

0

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) a prezentat, marti dimineata, in cadrul Grupului de Lucru pe Mobilitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, o analiza a infrastructurii pentru biciclete de pe tronsonul Buzesti-Berzei, inaugurat duminica.

Analiza a fost realizata in urma testarii infrastructurii pentru biciclete, fiind semnalate o serie de probleme si abateri de la normele in vigoare.

Intre acestea se afla:

  • latimea benzii pentru biciclete ajunge la 180 cm, insa partea utilizabila este de doar 76 cm – fapt ce face periculoasa manevra de depasire in conditii de vant sau in cazul incepatorilor.
  • gratarele scurgerilor pentru apa pluviala sunt dispuse de-a lungul benzilor, putand prinde rotile bicicletelor sau la spargerea rotilor si ducand, astfel, la dezechilibrarea si accidentarea biciclistului.
  • modul de executie a marcajelor in zona intersectiilor scade siguranta rutiera prin faptul ca obliga biciclistul sa stea intr-o pozitie in care vizibilitatea intre biciclist si sofer este scazuta;
  • soferii sunt obligati sa incalce legea de fiecare data cand intra sau ies cu masina din garaj / curte – pentru ca sunt obligati sa incalce marcajele de linie continua.
  • exista semafoare pentru biciclete in intersectii unde nu exista marcaje de traversare pentru biciclete;
  • nu exista parcari pentru masinile de aprovizionare, masinile care fac livrari sau pentru clientii magazinelor. Aprovizionarea magazinelor, efectuarea de livrari etc se face fie prin blocarea unei benzi de circulatie, fie prin blocarea benzii pentru biciclete, fie prin blocarea trotuarului, fie prin transportul marfii pe distante mari.

In urma discutiilor, dl. Ion Dedu, presedintele Grupului de Lucru din cadrul Primariei Bucuresti, si-a aratat disponibilitatea de a prezenta analiza facuta de OPTAR constructorului care s-au ocupat de lucrari.