Pe cele doua hectare retrocedate in Parcul Tineretului a aparut fundatia primei cladiri

0

In locul copacilor defrisati ilegal in ultimele luni in Parcul Tineretului, pe cateva sute de metri din cele doua hectare retrocedate in 2007-2008 Marioarei Miscunescu, a aparut deja fundatia primei cladiri. Vecinii din blocurile de vizavi de parc, care doresc salvarea spatiului verde, au cerut in instanta ordonanta presedentiala pentru oprirea defrisarilor si sitarea lucrarilor de construire, procesul urmand a fi judecat pe 6 august. Potrivit unei autorizatii de construire emise de Primaria Sectorului 4, in urma unei decizii judecatoresti, pe teren ar urma sa se construiasca un ansamblu de vile cu subsol, parter, doua etaje si mansarda.

Defrisarea arborilor de pe cele doua hectare din Parcul Tineretului a inceput in luna mai 2014, iar de atunci proprietarii au taiat peste 50 de copaci, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Sectorului 4. Reprezentantii Primariei Capitalei au declarat ca defrisarile se fac ilegal, neexistand un aviz in acest sens. Pana acum, proprietarii spatiului verde au fost amendati doar de Primaria sectorului 4 cu circa 5.000 lei, o suma infima pentru un dezvoltator imobiliar.

Marioara Micsunescu a cumparat in 2004 terenurile din Parcul Tineretului, in zona Salii Polivalente, aceste terenuri fiind retrocedate fostilor proprietari. Inca din 2005, deoarece erau mai multe cereri de retrocedare in parc, unele chiar in mijlocul acestuia, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care a stabilit, la marginea parcului, o fasie de teren de 7 ha unde sa fie relocati toti cei care aveau teren pe spatiul verde. Potrivit PUZ, in acea zona se puteau construi cladiri cu maxim doua etaje. In 2008, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un schimb de terenuri prin care Marioara Micsunescu renunta la terenul de langa Sala Polivalenta si primea la schimb un teren echivalent in fasia de relocare.

Citeste continuarea pe hotnews.ro