Peste 30 de ONG-uri, membre ale Actiunii 2012, cer retragerea ambasadorului Romaniei la Chisinau si ameninta cu proteste

0

Peste 30 de asociatii non-guvernamentale, membre ale Platformei Civice Actiunea 2012, solicita retragerea ambasadorului Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca.

Intr-un comunicat de presa trimis de Actiunea 2012, se mentioneaza ca asociatiile au trimis o solicitare ministrului de Externe, Titus Corlatean si vor redacta o scrisoare deschisa si catre presedintele Traian Basescu. Daca cererea va ramane fara raspuns, vor organiza proteste.

„In solicitarea celor peste 30 de ONG-uri, se arata ca de cand a fost numit in functie, oficialul de la Bucuresti a demonstrat incompetenta si ignoranta in respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat romanesc. Gafele diplomatice facute in mod constant au culminat cu atitudinea ofensatoare manifestata cu ocazia Zilei Natioanale a Romaniei si cu refuzul de a acorda vize de intrare in Romania pentru sapte romani originari din Republica Moldova, considera asociatiile unionist“, se mentioneaza in comunicatul Actiunii 2012.

In acelasi mesaj se mentioneaza ca pe data de 1 Decembrie 2013, „Ambasada Romaniei in Republica Moldova nu a organizat niciun eveniment notabil. Ambasadorul Marius Lazurca nu a dat curs invitatiei primite din partea asociatiei Spirit Romanesc de a participa la depunerea de coroane de flori la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant, eveniment la care au participat numeroase personalitati ale vietii publice din Chisinau precum si parlamentari romani“, se mentioneaza in aceeasi adresare. Mai sunt invocate si „refuzurile de acordare de vize pentru tinerii basarabeni care doreau sa vina la Bucuresti la manifestari unioniste precum si nefireasca relatie pe care ambasadorul o are cu biserica rusa din Republica Moldova“.

Citeste continuarea pe adevarul.ro