„Nu vrem piste pe trotuar!” – Cel mai mare protest al biciclistilor

0

Mii de biciclisti sunt asteptati la protestul care va avea loc sambata, 23 martie in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Protestul este organizat ca reactie la declaratiile primarului Sorin Oprescu privind reamplasarea pistelor pe trotuar.

“Vino cu noi la cel mai mare protest al biciclistilor din Bucuresti!

E momentul sa ne facem din nou vizibili, sa aratam ca existam si ca suntem multi. Vrem infrastructura adevarata pentru biciclete!

Intr-un dispret total fata de pietoni, primarul Sorin Oprescu a anuntat ca vrea sa urce din nou pistele pe trotuare. Declaratia sa contrazice flagrant tot ceea ce se discuta in acest moment in Primaria Bucuresti in materie de mobilitate urbana. Inclusiv actele oficiale prin care se spune clar ca pistele vor fi realizate “numai dupa consultarea cu reprezentantii societatii civile” si vor fi amplasate “in special pe zona carosabila, prin diminuarea spatiului destinat circulatiei generale” (extrase din raspunsul oficial al Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice Bucuresti).

De aceea TREBUIE sa vii cu noi la cel mai mare mars de protest al biciclistilor prin care sa aratam ca NU vrem piste pe trotuar. Pentru ca deja s-a incercat acest lucru de doua ori (in 2008 si in 2011) si niciun traseu nu s-a dovedit a fi viabil.

Anul trecut am reusit sa ne adunam in numar mare si sa aratam ca “Existam si-o s-avem banda”. Acum a venit momentul sa aratam ca vrem benzi adevarate, nu dungi galbene pe un trotuar supra-aglomerat.

Va invitam sa fiti alaturi de noi la un mars de protest in care vom arata nu doar faptul ca existam, dar mai ales faptul ca NU vrem piste pe trotuar.

Protestul va avea loc SAMBATA, 23 MARTIE.

La ORA 11 vom fi in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

La ORA 12 vom porni in traseu.

Detaliile despre traseu vor fi anuntate in urmatoarele zile.”

Aproape toate pistele de biciclete din Bucuresti au fost declarate ilegale de catre Politia rutiera. Cu toate acestea, primarul Sorin Oprescu vrea sa le traseze pe trotuarele destinate pietonilor, ignorand actele oficiale in care se stipuleaza ca pistele vor fi realizate “numai dupa consultarea cu reprezentantii societatii civile” si vor fi amplasate in special pe zona carosabila, prin diminuarea spatiului destinat circulatiei generale.

Protestul de sambata este initiat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB), o comunitate informala care militeaza pentru dezvoltarea unor politici si a unei infrastructuri care sa incurajeze mobilitatea urbana, in scopul imbunatatirii calitatii vietii. 

Va puteti alatura evenimentului AICI.