Romania Curata a solicitat oficial fundamentarea legii de reducere a CAS si va ataca in instanta eventuala ei clasificare

0

Romania Curata a solicitat oficial (vineri 18 iulie) ministrului Finantelor Publice, Ioana Petrescu, prezentarea studiilor de fundamentare ale legii care prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Mai jos puteti citi textul acestei solicitari:

Doamnei Ioana Petrescu,

Ministrul Finantelor Publice

Stimata Doamna Ministru,

Prin prezenta, formulam o cerere in temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

Va rugam sa ne transmiteti studiile de fundamentare privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a caror existenta ati admis-o in mai multe declaratii publice. Va reamintim ca in conformitate cu Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata in 2010 si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 215 din 6 aprilie 2010, art 6, alineatele 3 si 4, legea trebuia sa aiba un studiu de impact atasat notei de fundamentare.

In cazul in care s-a decis ca acest studiu nu poate fi facut public, circumstanta la care ati facut aluzie in declaratiile dvs, va rugam sa ne comunicati data sedintei in care s-a decis clasificarea acestor documente, tipul clasificarii si numarul procesului verbal. Vom ataca in instanta decizia de clasificare, conform legii 544.

Va rugam  ca informatiile solicitate sa ne fie furnizate  in format electronic, la urmatoarea adresa de e-mail: [email protected] In cazul in care furnizarea acestor informatii implica acoperirea unor costuri de catre solicitant, va rugam  sa ne anuntati in avans.

Sursa: Romania Curata.ro