Tu stii cine sunt parlamentarii din colegiul tau? Alesii Voteaza te ajuta sa ii (re)cunosti

0

Institutul pentru Politici Publice (IPP), consecvent in eforturile sale de a determina o crestere a gradului de informare a opiniei publice despre activitatea fiecarui parlamentar, respectiv a gradului participarii societatii civile in  procesul legislativ, a dezvoltat in site-ul despre activitatea parlamentarilor www.alesiivoteaza.ro, o noua facilitate dedicata fiecaruia dintre cei interesati de a cunoaste cu exactitate numele si activitatea deputatului si senatorului ce le reprezinta interesele in Parlament.

Aceasta noua dezvoltare a site-ului Alesii Voteaza intitulata Gaseste-ti Parlamentarul vine in ajutorul tuturor celor care nu cunosc cine este deputatul/deputata respectiv senatorul/senatoarea din colegiul lor prin simpla introducere a adresei domiciliului. Totodata, Gaseste-ti Parlamentarul te ajuta sa iti amintesti numele parlamentarilor care te reprezinta pentru ca i-ai votat la alegerile din 2008, pentru a putea decide daca ii mai votezi si anul acesta.

Prin simpla introducere a adresei tale, site-ul afiseaza numele parlamentarilor care te reprezinta, odata cu alte informatii relevante despre activitatea concreta a acestora.

Mentionam ca este singura resursa online disponibila in prezent care permite identificarea colegiului de deputat/senator in care vei vota si la alegerile viitoare, respectiv cine sunt parlamentarii care te reprezinta in prezent. Reamintim ca multiple cercetari sociologice au relevat ca 9 din 10 persoane cu drept de vot nu stiu cine le sunt reprezentantii in Camera Deputatilor si in Senat.