FDSC si Ce-Re lanseaza spre dezbatere capitolul democratie participativa si drepturile omului din Carta Alba 2012

0

In anul 2011, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a lansat Carta Alba a sectorului ONG, document care reunea propunerile ONG-urilor pentru cresterea sustenabila a 10 domenii de activitate ale societatii romanesti.

Anul acesta, Carta Alba este o initiativa comuna FDSC si CeRe si va fi prezentata partidelor politice, atat inainte, cat si dupa alegeri, astfel incat propunerile sectorului neguvernamental sa aiba sanse mai mari sa ajunga pe agenda politica.  Pentru realizarea Cartei Albe, anul acesta sunt propuse spre dezbatere 12 domenii de  interes.

Unul dintre acestea este cel privind democratia participativa si drepturile omului. In documentul atasat gasit o prima forma a capitolului, astfel cum a rezultat in urma actualizarii informatiilor din editia anterioara a Cartii Albe, a discutiilor cu ONG-urile si a evenimentelor din viata cetatii.

Textul, redactat de APADOR-CH, isi propune sa surprinda problemele cele mai importante si care isi gasesc si o sustinere cat mai larga in randul organizatiilor neguvernamentale, nu sa epuizeze o problematica extrem de complexa. Orice sugestii si propuneri concrete de imbunatatire, atat cu privire la probleme analizate cat si cu privire la solutiile propuse sunt binevenite si incurajate, tocmai pentru a asigura o sustinere cat mai larga a demersului.

In acest sens, va rugam sa ne transmitem observatiile dumneavoastra la adresa de e-mail [email protected], pana pe 31 august 2012.

Capitolul este disponibil pentru consultare AICI.

Carta Alba este disponibila spre consultare AICI si pentru descarcare AICI.