30 de voluntari din zona Beiusului si Oradea au ridicat pana la acoperis in saptamana Mare inca o locuinta pentru o familie sarmana din Capalna

0

Dupa ce saptamana trecuta Habitat pentru Umanitate Beius impreuna cu voluntari din Romania, Germania si Irlanda de Nord au ridicat trei garsoniere pentru tineri crescuti in familii adoptive, luni, cei de la Habitat au inceput lucrul la o noua Casa de Pasti. Locuinta va fi construita in localitatea Capalna exclusiv cu voluntari romani. Primii care au raspuns invitatiei la voluntariat sunt membrii fundatiei Ciresarii care au lucrat timp de doua zile la ridicarea locuintei si au participat financiar la constructia acesteia. 

Beneficiarii locuintei sunt niste oamei sarmani din Capalna. In ultimii ani ei au trait permanent cu teama ca locuinta veche se va surpa peste ei si peste cei trei copii. Dupa ploile abundente ce au avut loc in 2005 casa a inceput sa se degradeze accentuat an de an pentru ca nu avea fundatie ci fusese construita acum 50 de ani din vaioaga direct pe pamant. Astfel a ajuns in prezent sa aiba crapaturi mari si sa-i fie afectata structura de rezistenta. Afland de problema lor, Habitat le-a sarit in ajutor si a organizat o campanie de strangere de fonduri de Craciun. Odata cu dezghetul s-a turnat si fundatia, iar in aceaste zile se lucreaza la ridicarea locuintei.

In urma cu 13 ani, in cadrul proiectului Eclipsa99, ambasodorul Rosapepe ii spunea unui jurnalist care il intreba ce face el pe santierul Habitat. Acesta a raspuns: Veniti la Beius sa vedeti ce pot face americanii si romanii impreuna! Azi la Capalna putem afirma cu tarie ca am progresat enorm. Asa ca va invit sa veniti la Capalna sa vedeti ce pot face romanii alaturi de romani!” afirma Adrian Ciorna, fondatorul Habitat pentru Umanitate Beius.

Alaturi de voluntari au lucrat si directorul Habitat Beius, Mircea Jurcan, precum si trei din membrii fondatori ai asociatiei: Adrian Ciorna, Vladimir Pustan si Marcel Coroiu. Emotia, uimirea si bucuria se citea pe chipurile beneficiarilor Ioan si Catrina care n-au mai avut atatia oameni in curte in viata lor. Ei au lucrat ca furnicile cot la cot cu ceilalti voluntarii.

Sponsorii care au facut posibil ca acest eveniment sa aiba loc sunt: Lafarge, Faist Mekatronic, Endles SRL, Druch Service, Dorulet Comimpex SRL, Eternal Beauty SRL, Nexia Consulting SRL, Lampart Trade, Mobiversal SRL, Benvenuti, Liliana Pop, Artistii plastici din zona Beiusului, Fundatia Ciresarii, Bisericile Penticostale Sf. Treime din Beius si Exodus din Pantasesti