Angajatii Holcim Romania din Alesd au curatat albia paraului Soimul care traverseaza orasul

0

Angajatii Holcim Romania de la fabrica de ciment din Alesd au finalizat la sfarsitul saptamanii trecute actiunea de curatare a albiei paraului Soimul, afectata de gunoaiele aruncate iresponsabil.  Actiunea s-a desfasurat sub umbrela campaniei „Impreuna pentru comunitate” desfasurata in 15 localitati din tara.

Echipa Holcim din Alesd a indeplinit in week-endul trecut o activitate importanta privind implicarea in sprijinirea comunitatii locale prin colectarea a circa 600 de saci de deseuri de-a lungul albiei paraului Soimul care traverseaza orasul, precum si din zona de langa drumul de acces de la iesirea din satul Chistag pana la intrarea in fabrica de la Poarta 2.

Cei peste 150 de angajati, colaboratori si elevi de la Scoala Postliceala de Tehnicieni in Industria Cimentului din Alesd au fost impartiti in trei echipe, primele doua fiind responsabile de colectarea selectiva a deseurilor, iar cea de-a treia avand ca obiectiv plantarea a 100 de arbusti tuia si 12 platani.

 Deseurile colectate selectiv au fost ulterior transportate de catre compania ecovalor, partenerul Holcim pentru activitatea de co-procesare deşeuri, şi ulterior co-procesate in cuptorul de clincher (materia primă pentru producţia cimentului) de la fabrica de ciment din Aleşd.

Am ales anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim pentru a ne arata recunostinţa faţa de oamenii care ne-au fost aproape de-a lungul timpului şi ne-am dorit ca toate acţiunile de voluntariat sa fie cu adevarat de ajutor pentru fiecare comunitate în parte. Am ales sa curatam albia paraului Soimul ascultând cu atenţie sugestiile oamenilor din comunitate, care sunt şi beneficiarii acţiunii derulate. Protectia mediului inconjurator este aici, ca si oriunde in lume, vitala pentru un viitor sustenabil, iar noi vrem sa oferim in acest sens un exemplu de comportament responsabil”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim România.

Cu totii respiram acelasi aer si ne bucuram de natura pe care ne-o ofera zona orasului Alesd. Un mediu mai curat este o nevoie reala a comunitatii locale iar noi, ca o companie cu traditie in zona, dorim sa ne oferim sprijinul, asa cum am facut-o intotdeauna. Cu atat mai mult acum, cand aniversam o varsta importanta, trebuie sa dovedim maturitate si grija pentru cei care ne-au ajutat sa ajungem aici. Comunitatea din Alesd este parte din istoria noastra si ii multumim pe aceasta cale pentru suportul oferit”, a declarat Roman Menz, Directorul fabricii de ciment Holcim din Alesd.

Actiunea de ecologizare face parte din campania de responsabilitate sociala „Impreuna pentru comunitate”, initiata in anul 2012 de Holcim Romania. Campania este ocazionata de Centenarul Grupului Holcim si de aniversarea a 15 ani de activitate in Romania. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Lista completa a actiunilor de voluntariat derulate de angajatii Holcim Romania, precum si informatii detaliate despre ce se va intampla in fiecare locatie gasiti la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html.