Aproape 300 dintre angajatii GSK Romania, voluntari pentru 1400 de persoane din medii defavorizate

0

Aproape 300 de angajati ai GlaxoSmithKline (GSK) Romania si ai GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Romania au participat, in perioada 21 iunie – 6 iulie, la a patra editie a evenimentului anual de voluntariat al companiei, „GSK Orange Day”. Anul acesta, voluntarii GSK, alaturi de partenerii campaniei au participat la 31 de actiuni menite sa imbunatateasca viata de zi cu zi a 1400 de copii si adulti din 18 localitati din intreaga tara.

Noua abordare a ”GSK Orange Day” de anul acesta a permis angajatilor sa se implice direct in comunitatile din care fac parte. De asemenea, acestia au avut ocazia sa aleaga cauze in care cred si sa desfasoare activitati care sa faca diferenta in viata oamenilor. 

In Bucuresti, 100 de voluntari GSK s-au impartit in mai multe echipe pentru a veni in ajutorul cat mai multor persoane aflate in nevoie. A fost o zi plina pentru angajatii GSK, dar in acelasi timp o zi care a adus satisfactii cu fiecare minut si fiecare zambet castigat.

La Centrul de zi Sfanta Ana, 22 de copii se bucura acum de un spatiu de joaca colorat

Timp de o zi, o echipa de voluntari GSK a participat la reabilitarea curtii interioare a Centrului de zi ”Sfanta Ana”, unde 22 de copii cu dizabilitati fizice si mintale beneficiaza de ajutor specializat si sprijin educational. Angajatii companiei au reusit, printr-o serie de activitati recreative sa ii inveseleasca pe copii, oferindu-le posibilitatea sa se joace intr-un spatiu mai colorat si mai sigur.

O zi plina de cantece si desene pentru copiii din Ferentari

Cei 15 copii din Centrul de zi ”Providenta”, cartierul Ferentari, cu varste curpinse intre 5 si 7 ani au desenat, au invatat cantece si s-au jucat alaturi de voluntarii GSK. A fost o zi pe care micutii au recunoscut ca si-o doresc a fi repetata in viitorul apropiat.

Cu bidineaua si coiful la Matei Bals

Pentru o alta echipa de voluntari, obiectivul zilei a fost renovarea sectiei de Imunodeprimati din cadrul Institutului Matei Bals, unde sunt internati copii infectati cu HIV. La finalul zilei, sectia a capatat o noua infatisare, copiii bucurandu-se acum de un mediu mai vesel.

Copiii de la Mia’s Chidren Ilfov mananca acum intr-un spatiu mai curat

Voluntarii GSK au mers si la casa de copii Mia’s Children Ilfov, unde au renovat sala de mese a celor 35 de copii care locuiesc aici. Mia’s Children este o casa de copii de tip familial in care copiii crescuti aici au ales sa ramana in casa pentru a avea grija de cei mai mici si a ajuta personalul care cu atata dedicatie i-a ajutat sa se dezvolte in persoane adulte si responsabile.

O zi cu muzee pentru 60 de copii din doua centre de plasament

Din dorinta de a le oferi copiilor din mediile defavorizate un program inedit si activitati pe care acestia nu le desfasoara in mod uzual, voluntarii GSK au strans 60 de micuti de la doua centre de copii, The Door si Mia’s Children, alaturi de care au mers la Mogosoaia, unde au vizitat muzeul de acolo. Au pictat, au dansat si au luat masa in aer liber. Au incheiat ziua vizionand o piesa de teatru, care a insemnat o experienta unica pentru multi dintre copiii prezenti.

Desene animate pentru copiii Centrului de zi ”Sfantul Dimitrie”

25 de copii beneficiari ai Centrului de zi ”Sfantul Dimitrie” au avut parte de o zi speciala. Alaturi de voluntarii GSK, au vizionat filme de animatie si s-au bucurat de o plimbare prin Gradina Botanica. Dupa distractie insa, micutii au invatat ce inseamna o igiena orala corecta.

Discutii despre educatie in sanatate cu beneficiarii Fundatiei Estuar

Alti colegi au petrecut o zi si la Fundatia Estuar din sectorul 6, institutie care ofera terapie ocupationala persoanelor cu probleme psihice. Beneficiarii Fundatiei au apreciat deschiderea voluntarilor pentru discutii despre viata lor si problemele zilnice. Voluntarii au fost primiti cu drag si orele au trecut parca mult prea repede.

Prin intermediul GSK Orange Day, evenimentul nostru anual dedicat voluntariatului, reusim de la o editie la alta sa ajungem la tot mai multi oameni care au nevoie de sprijin. Suntem foarte bucurosi ca anul acesta am reusit sa crestem numarul de persoane care au primit ajutorul nostru cu 250% fata de anul trecut. De asemenea, numarul colegilor care s-au implicat in actiunile de voluntariat creste in fiecare an, ceea ce dovedeste inca o data ca implicarea sociala face parte din ADN-ul companiei”, a declarat Andreia Cucu, PR & Comunication Manager GSK Romania.

Peste jumatate dintre angajatii GSK Romania au participat anul acesta la ”GSK Orange Day”, sustinand astfel eforturile companiei de a contribui la solutionarea celor mai grave cauze ale comunitatilor locale.

Cu ocazia ”GSK Orange Day” 2012, angajatii GSK au participat la actiuni de voluntariat in 18 localitati din judetele Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj, Dolj, Constanta, Iasi, Arges, Prahova, Timis, Valcea, Mures, Ilfov, Braila, Alba si din Bucuresti.