Ateliere Fara Frontiere si Petrom au donat 175 de calculatoare

0

Ateliere Fara Frontiere si Petrom au donat prin programul de dotare cu calculatoare reconditionate a scolilor si liceelor din comunitatile unde Petrom isi desfasoara activitatea 175 de calculatoare catre 20 de scoli generale si licee din tara si 2 centre comunitare.

Echipamentele IT au fost donate de Petrom si reconditionate in cadrul atelierului social al Ateliere Fara Frontiere care urmareste integrarea socio-profesionala a persoanelor aflate in dificultate.

Scopul programului este de a echipa laboratoarele de informatica ale scolilor si liceelor din 11 judete (Bihor, Gorj, Olt, Teleorman, Ilfov, Dambovita, Prahova, Bacau, Buzau, Braila si Galati). Peste 2000 de elevi beneficiaza acum de accesul la o mai buna cunoastere si dezvoltare in pas cu ceilalti copii care utilizeaza calculatorul ca mijloc de invatare.

20 de scoli generale si licee din tara si 2 centre comunitare din localitatile unde Petrom isi desfasoara activitatea au primit in luna iulie 175 de calculatoare printr-un proiect initiat si realizat de Petrom, in parteneriat cu asociatia Ateliere Fara Frontiere.

Echipamentele IT au fost donate de Petrom si reconditionate in cadrul unui atelier social, care urmareste integrarea socio-profesionala a persoanelor aflate in dificultate.

Scopul proiectului este de a echipa laboratoarele de informatica ale scolilor si liceelor din 11 judete (Bihor, Gorj, Olt, Teleorman, Ilfov, Dambovita, Prahova, Bacau, Buzau, Braila si Galati). Peste 2000 de elevi beneficiaza acum de accesul la o mai buna cunoastere si dezvoltare in pas cu ceilalti copii care utilizeaza calculatorul ca mijloc de invatare.

La baza proiectului au stat mai multi factori importanti si urgenti pentru societatea noastra:

–  Accesul redus la unealta informatica in diferite zone ale tarii

– Calculatorul si internetul sunt folosite din ce in ce mai mult in sistemul de invatamant

– Constientizarea importantei implicarii actorilor economici in sustinerea educatiei elevilor cu acces redus la informatii

Elevii au primit calculatoare complete, cu sistem de operare Windows XP (prin programul Microsoft Registered Refurbisher) si kitul de programe necesare pentru o buna utilizare a acestora de catre elevi.

Petrom sustine educatia tinerilor si accesul la informatie pentru ca:

–  Un calculator utilizat in si din timpul scolii, poate chiar din timpul gradinitei, ofera o perspectiva mai larga asupra lumii si asupra posibilitatilor de cunoastere

–  Utilizarea calculatorului in procesul de invatare faciliteaza asimilarea de informatii si stimuleaza inteligenta si creativitatea

–  Calculatorul ofera posibilitatea invatarii de noi programe utile pentru propria organizare si planificarea activitatilor

–  Folosirea calculatorului pregateste tinerii pentru sanse egale de reusita pentru piata muncii.

Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 2 luni in care calculatoarele au fost reconditionate si livrate copiilor care aveau cel mai mult nevoie de ele.

Colaborarea dintre Petrom si Asociatia Ateliere Fara Frontiere a inceput in 2008 prin co-finantarea de catre Petrom a santierului de solidaritate din Giurgita, judetul Dolj. Proiectul a constat in:

–  crearea unui teren de sport echipat cu porti si cosuri de baschet

–  constructia unui loc de joaca pentru copii

–  renovarea fantanii locale

In aprilie 2011 Petrom a organizat targul 2% pentru sensibilizarea angajatilor in vederea sprijinirii ONG-urilor, eveniment la care Ateliere Fara Frontiere a fost unul din invitati.

In 2010 si 2011 Ateliere Fara Frontiere a colectat de la Petrom pentru reciclare, recondittionare si donare catre comunitatile in care opereaza: 200 calculatoare, 358 monitoare, 129 imprimante, 76 laptop-uri si 2 copiatoare. O parte din echipamentele reconditionate au fost donate prin programul national de donatii Assoclic (initiat si implementat de Ateliere Fara Frontiere), iar anul acesta au fost donate 175 de echipamente complete catre scoli, licee si centre comunitare din comunitatile in care Petrom opereaza.