BRD organizeaza „Saptamana Solidaritatii” pentru spitalul Marie Curie din Bucuresti

0

De pe 1 pana pe 9 iunie 2012, BRD – Groupe Société Générale organizeaza campania „Saptamana Solidaritatii”. Actiune traditionala de CSR a Grupului Société Générale, „Saptamana Solidaritatii” este un eveniment in cadrul caruia angajatii grupului se implica in actiuni de voluntariat in sprijinul comunitatilor locale.

In aceasta perioada, BRD va derula in agentiile sale din intreaga tara, sub motto-ul „Impreuna pentru cei mici”, o campanie de donatii pentru renovarea blocului operator al Clinicii de Chirurgie „Alexandru Pesamosca” a Spitalului de copii Marie Curie.

Pe durata campaniei, angajatii bancii vor fi voluntari pentru cauza spitalului si vor invita clientii si partenerii BRD sa doneze si ei pentru renovarea blocului operator din spital. Afisele campaniei vor fi expuse in agentiile BRD incepand cu 1 iunie si pana la sfarsitul anului.

Banca nu percepe comision pentru donatiile facute in contul campaniei – RO11BRDE410SV08044774100 (Fundatia Salvati-va Ingerii).

Spitalul de copii Marie Curie a fost inaugurat in 1984, iar blocul operator nu a mai fost renovat de la inaugurare. Anual, peste 5.000 de copii din toata tara beneficiaza aici de interventii chirurgicale dificile, sustinute de una dintre cele mai bune echipe de medici chirurgi pediatri din Romania.  Conditiile in care se lucreaza acum sunt dificile, insa este impresionanta dedicarea medicilor care continua sa lucreze in spital si care vor si pot sa faca mai mult, dar nu au aparatura si spatii. Daca se va reusi strangerea sumei necesare, spitalul ar putea avea cea mai moderna sectie de chirurgie pediatrica din Romania si foarte multe vieti de copii ar putea fi salvate”, a declarat Flavia Popa, Secretarul General al BRD.

Campania este realizata de BRD in colaborare cu Fundatia Mereu Aproape, Fundatia Salvati-va Ingerii a realizatoarei tv si radio Liana Stanciu si a lui Mihai Georgescu si cu concursul celor 3 mari campioni ai Romaniei – Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

Inca de la infiintarea Fundatiei Mereu Aproape in anul 2005, preocuparea pentru sustinerea cazurilor medicale, in special cele ale copiilor grav bolnavi, a avut un caracter aparte. Pastram hotararea de a face tot ce tine de noi, ca profesionisti, ca echipa unita prin viziune si valori comune, iar asta ne ajuta sa facem fata situatiilor dificile, inclusiv a celor ce decurg din necesitatea de a obtine fondurile pentru desfasurarea serviciilor oferite de fundatie. Fundatia Mereu Aproape a mai sprijinit Spitalul MS Curie si in 2007, asa ca megem inainte” spune Sandra Stoicescu presedintele fundatiei.

Chirurgii sunt adevaratii reparatori de ingeri” spune Liana Stanciu.

Renovarea blocului operator ne va permite sa operam mult mai multi copiii aici, la noi in tara, iar parintii nu vor mai trai stresul de a cauta tratamente costisitoare in strainatate. Numele MS Marie Curie este strans legat de cel al domnului Profesor Pesamosca, care a lucrat si trait in spital; mare parte din echipa de medici chirugi care opereaza acum in spital fiind formata din elevii dansului”, declara Dr. Radu Spataru – Director Medical al Spitalului si chirurg recunoscut.