Cei 33 de alergatori de la Transmaraton care au ales sa sustina Padurea Copiilor au reusit sa stranga mai mult de 40 000 RON pentru impadurirea sudului tarii

0

Marile evenimente sportive precum maratoanele sunt ocazii exceptionale pentru a ajuta cauzele unor organizatii non-profit. Un exemplu graitor petrecut chiar pe meleagurile noastre este UniCredit Leasing Transmaraton. Alergarea de la Transmaraton a avut loc pe 8 septembrie, cand cei 90 de concurenti au luat startul pe Transfagarasan, cel mai frumos drum din lume (VEZI http://carsroute.com/top-15-most-beautiful-roads-in-the-world), la doua dintre cele mai spectaculoase curse montane: semimaratonul de 21 de km si ultramaratonul de 70 de km. Cu toate acestea, adevarata cursa, cea dedicata strangerii de fonduri, a inceput cu cateva luni inainte, in aprilie, iar finish-ul s-a intamplat la sase luni distanta, pe 30 septembrie.

Gabriel Solomon, Ro Club Maraton (organizator al evenimentului) spune: “Ne-am propus un mix reusit intre incurajarea culturii de fundraising in Romania, sustinerea a doua cauze sociale si de mediu in care credem foarte mult, alergarea pe cel mai frumos drum din lume si promovarea Transfagarasanului, care este o zona fantastica. Reactiile si comentariile foarte bune primite de la participantii la Transmaraton ne intaresc convingerea ca a fost un eveniment reusit si care merita perpetuat. Deja lucram la editia urmatoare! “ 

Evenimentul a generat doua rezultate de exceptie: 33 dintre concurenti au alergat aproape 900 km pe un traseu montan cu peste 1.3 km diferenta de altitudine avand in suflet cauza Padurii Copiilor, iar apropiatii lor familie, prieteni, colaboratori si chiar si sponsori – in total 441 de persoane – i-au sustinut donand 40.408,00 RON, aproape 100 de RON/donatie.

Este ca si cum am avut la start 441 de persoane. Alergand pentru o cauza ca a noastra, contribui la bunastarea ta personala dar mai ales a celor din jurul tau si de aceea le multumim din suflet alergatorilor nostri” spune Teodora Palarie, managerul proiectului “Adopta un copac!”, a carei cauza este Padurea Copiilor.

Alaturi de cunoscutii alergatorilor, cateva companii au contribuit cu peste 5000 de RON pentru Padurea Copiilor printre care: Henkel Romania, Centrul Medical Clarisse, Euro Leasing Fin, Ascendis si Topdea SRL.

Pentru ca acest eveniment a fost creat cu adevarat in spiritul caritabil al marilor evenimente sportive internationale, adevaratii castigatori au fost beneficiarii cauzelor caritabile. Acesta a fost si motivul pentru care organizatorii au decis ca la finalul curselor de alergare marele premiu al competitiei sa fie acordat celui mai bun fundraiser, si nu neaparat celor mai rapizi alergatori. Mihaela Grigore, Top Fundraiser Transmaraton 2012, alergatoarea care a reusit sa stranga aproape 3000 de euro pentru Padurea Copiilor, a declarat la finalul cursei: “A fost atat de frumos sa vad atatea persoane implicate, atatia oameni entuziasmati, un spirit atat de frumos de prietenie, ajutor, daruire!!!”

Pentru ca Maratonul Londrei a reusit sa stranga in 31 de ani, incepand cu 1981, peste 500 de milioane de lire sterline, le uram organizatorilor mult succes in sprijinirea cauzelor din Romania.

Padurea Copiilor este o campanie ce isi propune sa planteze cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania pe terenuri agricole degradate din sudul tarii. Padurea aceasta a inceput deja sa creasca in comuna Poroschia,  jud. Teleorman, incepand din primavara acestui an.

Padurea Copiilor face parte din proiectul „Adopta un copac!” lansat de ViitorPlus acum mai mult de 5 ani. In acest timp s-au plantat mai mult de 180 000 de puieti, pe o suprafata de 30 de hectare, in 5 locatii diferite.