Coca-Cola HBC Romania isi reafirma angajamentul pentru dezvoltarea durabila

0

In cei 20 de ani de activitate locala, Coca-Cola HBC Romania si-a dezvoltat si consolidat in permanenta operatiunile, desfasurand activitati de imbuteliere bauturi racoritoare si apa minerala in trei fabrici – Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei – si de comercializare printr-o retea de distributie cu acoperire nationala.

Compania deserveste 22 milioane de consumatori cu produse de cea mai inalta calitate, sprijina activitatea celor 70.000 de clienti care vand produsele acesteia si este un contributor major la bugetul de stat.

Michalis Imellos – Director General Romania si Moldova declara: “Reafirmam angajamentul nostru pentru dezvoltarea durabila a operatiunilor din Romania, continuand seria investitiilor strategice facute in afacerea noastra, in dezvoltarea angajatilor nostri, cat si in sustinerea comunitatilor locale.”

Compania a investit in linii de productie performante care asigura consum redus de energie si apa, a construit la Ploiesti o centrala de cogenerare care produce energie cu emisii minime de CO2 si cel mai mare depozit automatizat al Grupului Coca-Cola Hellenic din Europa.

Expertiza, pasiunea si implicarea celor 1900 de angajati repezinta cheia succesului in afaceri. De aceea, compania investeste in atragerea si dezvoltarea angajatilor sai, oferind un loc de munca sigur, corect si nediscriminatoriu, cariere si oportunitati de dezvoltare.

Investitiile in comunitate se concentreaza pe protejarea resurselor de apa, recuperarea si reciclarea ambalajelor si dezvoltarea tinerilor, incurajand voluntariatul si dezvoltarea nucleelor de societate civila.    

In 2011, impreuna cu organizatia non-guvernamentala Tasuleasa Social, partener strategic in dezvoltarea comunitatilor locale din zona Dorna, a creat un centru de educatie pentru voluntariat intr-o fosta fabrica de imbuteliere din Dorna Candrenilor si a contribuit la atragerea de la Uniunea Europeana a unei finantari de 1 milion de EUR pentru un proiect de protectie a mediului in Parcul National Calimani.