Companiile locale se implica in constructia de case pe santierul Habitat for Humanity Romania de la Ploiesti

0

Saptamana aceasta, santierul Habitat de la Ploiesti gazduieste 2 echipe de voluntari formate din angajati ai companiilor locale, care vor ajuta la constructia a 3 locuinte cvadruple, pentru 12 familii vulnerabile economic si social, in vederea imbunatatirii conditiilor de trai.

De luni pana miercuri, o echipa de voluntari bauMax a lucrat alaturi de familiile beneficiare la continuarea lucrarilor de constructie a celor 3 case, dar in acelasi timp au contribuit si la construirea visului acestor familii de avea un camin simplu, decent si sigur.

Insufletiti de dorinta de implicare sociala, angajatii magazinului bauMax Ploiesti au reeditat, in calitate de voluntari, participarea din 2011 la programele organizate de Habitat for Humanity si au demonstrat inca o data ca „omul sfinteste locul”. Calitatea prestatiei lor a fost apreciata si au primit numai cuvinte de lauda de la organizatorii programului, lucru care i-a insufletit si i-a determinat sa propuna o noua participare la evenimentul de anul acesta din dorinta de a vedea cat mai curand zambetele de pe fata beneficiarilor in momentul in care isi vor lua casele in primire. Ca de fiecare data, filozofia bauMax de a fi alaturi de comunitatea din care face parte si-a spus cuvantul si suntem hotarati ca in continuare sa sprijinim orice actiune, de orice natura in care suntem solicitati”, a declarat Alin Badea, Director magazin bauMax Ploiesti.

Proiectului de contruire de locuinte de la Ploiesti al Habitat for Humanity Romania i se alatura si Baumix, cu o donatie de materiale de constructie, precum si printr-o echipa formata din angajati, care vor voluntaria pe santierul Habitat Ploiesti vineri si sambata.

Participam anul acesta la 5-a actiune impreuna cu Habitat. Este in acelasi timp o bucurie ca ne putem implica, dar intr-un fel si o datorie a noastra in calitate de producatori romani de materiale de constructii. Am venit aici cu tot ce avem noi mai bun: o echipa inimoasa si produsele noastre de top, tencuiala decorativa si adezivul pentru termosistem”, a declarat Razvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix Ploiesti.

Ne bucuram de aceste colaborari cu bauMax si Baumix, si le multumim ca s-au alaturat proiectului nostru de la Ploiesti si au dovedit ca le pasa de ploiesteni. Contam pe ajutorul lor si in anii urmatori, in viitoarele proiecte de constructie din Ploiesti”, spune Daniel Sorescu, Project Manager Habitat for Humanity Ploiesti.

Programele Habitat presupun implicarea directa si a beneficiarilor. Toti acestia trebuie sa aiba un rol activ in construirea sau reabilitatea propriilor locuinte, precum si sa ramburseze o parte din costurile casei sau ale lucrarilor de reabilitare, fara profit pentru organizatie. In acest mod, Habitat for Humanity Romania ajuta familiile beneficiare sa se ajute singure. Toate sumele sunt colectate in fondul din care se construiesc alte noi locuinte.