DCS a donat peste 7000 de carti elevilor din clasele I-VIII din zonele rurale

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-1735246

Data: 25-07-2011

Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveite analfabetismul, iar aproape jumatate dintre adolescentii romani au dificultati de citire, potrivit Comisiei Europene. Totusi, multi elevi din zone rurale, din familii care nu au posibilitatea de a-i sustine, sunt premianti in ciuda faptului ca duc lipsa de carti ii rechizite.

In acest sens, grupul de telecomunicatii Digital Cable Systems a desfasurat campania “O carte pentru viitor,” care are a avut drept obiectiv recompensarea elevilor premianti din scolile din zonele rurale in care AKTA furnizeaza servicii.

Astfel, DCS a donat peste 7.000 de carti, in peste 200 de scoli generale din zonele unde DCS furnizeaza servicii prin AKTA, divizia dedicata consumatorilor casnici.

Prin aceasta campanie au fost adresati premiantii claselor I – VIII, iar titlurile oferite au fost diferentiate pe clase, astfel incat sa fie potrivite nivelului de dezvoltare a copiilor.

Incurajam copiii sa isi exploateze la maximum potentialul prin educatie. In acest sens intentionam sa continuam aceste actiuni si in septembrie 2011, cand vrem sa oferim peste 50.000 de caiete elevilor merituosi care provin din familii cu dificultati financiare din zonele unde AKTA ofera servicii “ a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Air Liquide a investit 10.000 euro in lansarea programului Ateliere Fara Frontiere 200 de angajati GSK Romania au participat la “Orange Day” Ateliere Fara Frontiere si Petrom au donat 175 de calculatoare 19 proiecte de responsabilitate sociala au fost selectate in cadrul programului „Impreuna pentru fiecare” 11 echipe premiate de “Scoala lui Andrei” pentru a schimba in bine comunitatile din Romania Sumele stranse prin programul “Rabla pentru PC-uri” vor fi donate copiilor din centrele de plasament GoodSign ofera productie publicitara pro bono, pentru proiecte CSR Voluntariatul corporativ din perspectiva Resurselor Umane MSD Romania a curatat cu ocazia Zilei Mediului mai multe zone verzi din tara Orange Moldova sustine tinerii din clubul dezbaterilor

logo_societal-4040505

eventubebig-5152996