ECCO a donat 33.500 de euro unei cauze umanitare

0

Brandul de pantofi ECCO a premiat-o, la ce-a de-a patra editie a evenimentului Walk In Style, pe daneza Renee Toft Simonsen, pentru proiectele umanitare in care aceasta se implica.

Evenimentul Walk In Style deschide anual Saptamana Modei de la Copenhaga si este o ocazie prin care firma producatoare de incaltaminte recunoaste meritele femeilor dedicate cauzelor sociale.

Anul acesta, printre cele nominalizate s-au numarat Renee Toft Simonsen (Danemarca), Hanna Verboom (Olanda), Emma Sjoberg Wiklund (Suedia), Cornelia Poletto (Germania) si Cecilie Skog (Norvegia). Juriul, format din 5 redactori-sef ai unor publicatii importante din cele 5 tari, a ales-o pe Renee Toft Simonsen drept castigatoare.

Daneza si-a inceput cariera de fotomodel in anii 1980, iar zece ani mai tarziu a obtinut o diploma in psihologie, fiind interesata de educatia tinerilor cu dificultati. Ea s-a implicat in numeroase proiecte umanitare in tarile subdezvoltate, a lansat un portal web pentru parintii divortati, in cadrul caruia se discuta nevoile copiilor si a scris carti despre impactul pe care ca divortul, religia sau emigratia il au asupra tinerilor. Patru dintre cartile ei au fost ecranizate.

Renee este cofondatorul sucursalei din Danemarca a organizatiei Plan, care se ocupa cu dezvoltarea copiilor. Cu suma primita de la ECCO, ea doreste sa ajute tinerele cu probleme din Zimbabwe.

“Sunt extrem de onorata sa primesc premiul ECCO Walk In Style 2011. M-am implicat dintotdeauna in proiecte sociale, iar actele caritabile fac parte din viata mea cotidiana. Voi dona cei 33.500 euro organizatiei Plan, care tocmai a lansat un proiect prin care ajuta tinerele din Zimbabwe”, a declarat Renee in momentul in care a primit cecul de la Dieter Kasprzak, CEO ECCO.

Ceremonia de inmanare a premiului Walk In Style a avut loc dupa prezentarea colectiei ECCO toamna-iarna 2011, eveniment desfasurat la Primaria din Copenhaga.

ECCO este singurul producator de incaltaminte din lume care detine si controleaza fiecare pas al procesului de fabricatie. Produsele ECCO pot fi gasite in 4000 de puncte de vanzare in peste 90 de tari, inclusiv in Romania.

Mai multe informatii pot fi gasite pe sit-.ul www.ecco.com/ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/ECCORomania.