Echipa Europharm Distributie voluntariaza impreuna cu studentii pe santierele Habitat for Humanity Romania

0

Europharm Distributie, companie implicata constant in viata comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, sustine Habitat for Humanity Romania atat prin sponsorizari, cat si prin promovarea proiectelor legate de constructia sau renovarea caselor pentru persoane vulnerabile,  aflate in nevoie de locuire. In perioada 7-16 mai, 75 de voluntari, angajati Europharm Distributie si studenti, vor lucra pe santierul de la Ploiesti, unde Habitat for Humanity Romania construieste 12 locuinte noi pentru familiile in dificultate din judetul Prahova.

 “Este al patrulea an in care angajatii Europharm Distributie aleg sa se implice in proiectul de voluntariat “Construim impreuna pentru o viata sanatoasa”, dezvoltat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania. Noutatea in acest an consta in promovarea proiectului printre studentii de la Facultatea de Farmacie si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti. E o oportunitate pentru noi toti sa ne implicam in remedierea problemelor din comunitatile locale care au nevoie de ajutor, dar si o sansa in plus pentru studenti de a interactiona cu angajatii unei companii de top din piata distributie de medicamente”, declara Margareta Mares, Director General Europharm Distributie.

Aceasta nu va fi singura colaborare cu Habitat for Humanity Romania in 2012, Europharm Distributie va avea o echipa de 125 de voluntari si la evenimentul “Big Build 2012”, care va avea loc in saptamana 01-05 octombrie, cu ocazia “World Habitat Day”, la Balta Sarata, Caransebes, judetul Caras-Severin.

Suntem foarte incantati de colaborarea cu Europharm Distributie, care a devenit deja traditionala, compania sustinand pana acum programele Habitat for Humanity in Romania cu 6.178 de ore de voluntariat, in 12 localitati din tara. Multumita lor, peste 100 de persoane au fost ajutate sa locuiasca sanatos si decent, iar 40 de copii au acum unde sa invete si sa se joace. Suntem recunoscatori pentru implicarea lor sociala, iar de aceasta data si pentru faptul ca au hotarat sa antreneze si voluntari studenti, astfel contribuind la dezvoltarea unei culturi a voluntariatului in tara noastra. Acesta este si obiectivul nostru, Habitat for Humanity Romania castigand premiul pentru cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2011, in cadrul Galei Voluntarilor”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse si Comunicare.

De asemenea, tot in acest an, Habitat for Humanity Romania si Europharm Distributie vor pregati un training pe eficienta energetica pentru familiile beneficiare din programele Habitat for Humanity din Ploiesti. La sesiunile de training de tip “train the trainer”, vor participa reprezentanti Europharm Holding SA si un reprezentant Habitat for Humanity Romania din fiecare filiala.