Habitat for Humanity Romania impreuna cu Whirlpool construieste speranta pentru familiile dezavantajate din punct de vedere social din Romania

0

Aproape 100 de voluntari de la Whirlpool Europe, Middle East and Africa (EMEA) au sosit la Ploiesti. Angajatii companiei vor lua parte la un proiect al Habitat for Humanity Romania si vor ajuta la construirea locuintelor a 12 familii care au nevoie sa-si imbunatateasca conditiile de trai. Voluntari din 10 tari din regiune vor lucra in doua echipe, fiecare grup petrecand 2 zile pe santierul de la Ploiesti.

Situatia locuirii in Ploiesti este disperata; exista aproximativ 230 de locuinte sociale, majoritatea fiind formate din camere de dormit, cu bai si bucatarii comune. Cu toate acestea, cererea este mult mai mare decat oferta. Peste 240 de familii se afla pe lista de asteptare pentru o locuinta. Cea mai mare parte dintre acestea locuiesc in case sub-standard, fara apa si electricitate. Proiectele Habitat for Humanity isi propun sa asiste familiile dezavantajate din punct de vedere social sa obtina case simple si decente, prin construirea unor noi locuinte.

Cele doua echipe Whirlpool vor lucra la constructia a 3 astfel de locuinte cvadruplex, care vor gazdui 4 familii fiecare. Voluntarii vor munci alaturi de cele 12 familii care se vor muta in noile case. Vor incepe prin a instala cadrele de lemn, vor ridica peretii si vor realiza finisajele interioare si exterioare.

Munca alaturi de Habitat este modul perfect de a da ceva inapoi societatii. Dupa ce si-a extins sprijinul in Africa si Orientul Mijlociu anul trecut, Whirlpool EMEA trimite si mai multi voluntari, din toata regiunea, pentru a celebra, ajuta si a darui comunitatii in care activeaza”, spune Jose Drummond, Presedinte al Whirlpool EMEA.

Programele Habitat presupun implicarea directa a beneficiarilor. Toate familiile care fac parte din program trebuie sa aiba un rol activ in construirea propriilor locuinte, precum si sa ramburseze o parte din costurile casei. Toate sumele sunt colectate in fondul din care se construiesc alte noi locuinte.

Un loc curat si sigur in care sa locuiasca aduce imbunatatiri uriase la sanatatea, educatia si starea generala a familiei. Acest lucru sprijina beneficiarii sa se ajute pe sine si transforma ciclul saraciei intr-un ciclu al prosperitatii. Suntem recunoscatori companiilor noastre partenere, care ne ajuta sa obtinem aceasta prosperitate”, spune Heather Alner, Corporate Engagement Manager al Habitat for Humanity Europe and Central Asia.

Whirlpool este unul dintre cei mai stabili parteneri ai Habitat for Humanity in Europa si Asia Centrala. Anul trecut, la aniversarea a 100 de ani ai companiei, Whirlpool Europe, Middle East and Africa a trimis 100 de angajati sa construiasca locuinte in Romania. In fiecare an, compania trimite o echipa formata din voluntari din intreaga regiune. Anul acesta, pentru a-si demonstra angajamentul pentru cauzele caritabile, compania a decis sa trimita doua echipe.

Whirlpool este, de asemenea, unul dintre cei mai importanti parteneri ai Habitat for Humanity International, sprijinind aceasta organizatie inca din 1999. Whirlpool a contribuit la proiectele caritabile ale Habitat in diverse moduri, de la donarea de produse, pana la contributii financiare.