Holcim Romania porneste campania “Impreuna pentru comunitate” cu actiuni de voluntariat in 15 localitati din tara

0

Cu ocazia aniversarii de 100 de ani de activitate la nivel international a grupului Holcim si a 15 ani de prezenta pe plan local, Holcim Romania campania va derula campania intitulata “Impreuna pentru comunitate” ale carei activitati se vor desfasura in 15 localitati din tara: Bucuresti, Chitila, Alesd, Brasov, Campulung, Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Turda. Ele se vor concentra pe trei domenii – reabilitare, plantare si colectare deseuri.

Toate actiunile organizate in aceasta campanie au fost propuse de angajatii companiei din fiecare locatie, fiind selectate alaturi de reprezentanti ai comunitatilor locale, beneficiarii directi si indirecti ai acestor initiatiative ridicandu-se la peste 50.000 de locuitori, potrivit estimarilor Holcim Romania.

Plantari de copaci

Plantarea de copaci si reamenajarea unor spații verzi vor fi in atenția angajaților Holcim. Astfel, la Campulung se vor planta peste 14.000 de puieti in vecinatatea fabricii de ciment, iar la Oradea și in Chitila echipele de voluntari Holcim vor reda comunitaților zone mai verzi in perimetrul raului Crișul Repede si in zona adiacenta statiei de betoane din Chitila.

Colectare selectiva de deseuri

Albiile raurilor si zonele impadurite din vecinatatea oraselor vor fi principalele tinte ale actiunilor de colectare selectiva a deseurilor. Zonele vizate in campania “Impreuna pentru comunitate” sunt Paraul Soimul din Alesd, Timisul Sec din Brasov, Canalul Bega din Timisoara si zona impadurita din cartierul Trivale la Pitesti.

Reabilitari de zone de interes public

Pentru reabilitarea zonelor de interes public actiunile organizate de Holcim Romania vizeaza reabilitari de spatii de joaca la gradinite, camine de copii si azile pentru batrani, precum si reparatii si imbunatatiri ale unor drumuri in localitatile Bucuresti, Campulung, Craiova, Cluj-Napoca, Turda, Ploiesti, Targu-Mures si Satu Mare.

Initiativa si mobilizare interna

“Aniversarea Centenarului Grupului Holcim si a 15 ani de prezenta Holcim in Romania este pentru noi atat un moment de bilant, cat si cel mai bun prilej de a ne manifesta recunostinta fata de toti cei care ne sustin in activitatea noastra. Angajatii Holcim Romania au propus aceste initiative de sprijin comunitar si vor contribui personal in finalizarea actiunilor, in unele

cazuri impreuna cu familiile si cu parteneri de afaceri. Este impresionant spiritul de solidaritate si mobilizarea din companie, faptul ca fiecare doreste sa contribuie la imbunatatirea unor aspecte de viata in comunitatea unde locuieste si sa ofere astfel un exemplu celor din jur”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.

100 de ani redati comunitatii globale

Campania “Impreuna pentru comunitate” este ocazionata de Centenarul Grupului Holcim si se desfasoara la nivel global, in toate companiile din Grup. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Lista completa a actiunilor de voluntariat derulate de angajatii Holcim Romania, precum si informatii detaliate despre ce se va intampla in fiecare locatie gasiti la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html.