MasterCard si Programul World Food al Natiunilor Unite – parteneriat pentru „Hrana digitala”

0

MasterCard (NYSE:MA) si Programul World Food (WFP) au anuntat un parteneriat global care va folosi inovatiile digitale pentru a invinge foametea si saracia. Acest parteneriat va imbina expertiza MasterCard in plati electronice cu accesul WFP in randul celor mai sarace populatii, pentru a asigura necesitatile nutritionale ale celor mai vulnerabile categorii de persoane.

„Datorita know-how-ului tehnologic al MasterCard si prezentei sale la nivel global, WFP va dezvolta programul sau de vouchere electronice, care permit familiilor defavorizate sa cumpere alimente de pe pietele locale”, spune Nancy Roman, Director de Comunicare WFP, Politici Publice & Parteneriate Private. „De asemenea, astfel putem dezvolta sistemul de donatii online prin care persoanele fizice si companiile devin o comunitate globala ce colaboreaza pentru a rezolva problema foametei.”

Acolo unde pietele sunt stabile, WFP distribuie in mod frecvent vouchere care pot fi schimbate in mancare si alte produse de baza, in magazinele locale. Aceste vouchere ajuta la dezvoltarea economiilor locale, permitand, in acelasi timp, comunitatilor sarace sa primeasca asistenta intr-un mod demn. Prin proiectul „Hrana digitala”, expertiza MasterCard in plati si tehnologie va ajuta WFP sa-si imbunatateasca sistemele prin care furnizeaza vouchere de hrana prin intermediul telefoanelor mobile si al cardurilor, persoanelor care nu au acces in mod constant la banci sau servicii financiare.

Ann Cairns, Presedinte International Markets, in cadrul MasterCard, a declarat: „Viziunea MasterCard despre o lume dincolo de granitele numerarului se potriveste perfect cu viziunea WFP despre o lume dincolo de granitele foamei. Astazi ne-am angajat intr-un parteneriat prin care initiativa noastra Hrana digitala va ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de ea.”

In afara proiectului „Hrana digitala”, MasterCard va sprijini WFP in crearea unui mecanism online care va permite mai multor persoane sa doneze, utilizand diferite metode de plata online.

Mecanismul de donatii online este parte a platformei „Integrated giving”, care va permite companiilor sa integreze mecanismul de donatii in produsele lor. Retailerii pot organiza, la casa, locuri unde clientii sa faca donatii catre WFP fara sa fie nevoiti sa se deplaseze nicaieri. In plus, dezvoltatorii de aplicatii mobile sau de jocuri vor putea sa ofere utilizatorilor optiuni de sprijin pentru WFP chiar din interiorul jocurilor sau aplicatiilor lor. Va exista o evidenta stricta a tuturor donatiilor atat pentru companii, cat si pentru consumatori, oferindu-le acestora  oportunitatea sa colaboreze, iar actiunile lor sa aiba un impact real, masurabil in lupta impotriva foametei.

In plus, MasterCard s-a angajat sa-si utilizeze actiunile de marketing pentru a creste notorietatea WFP si a strange fonduri pe mai multe piete cheie. MasterCard a derulat deja doua campanii de strangere de fonduri pentru WFP, in Polonia si in Olanda, contribuind la obtinerea a zeci de mii de euro pentru proiectele WFP din toata lumea.