Petrom premiaza pentru a 28-a oara performanta tinerilor olimpici

0

Petrom City a gazduit astazi cea de-a 28-a Gala de premiere a Programului „Olimpicii Petrom”, initiat de SN Petrom Energie si sustinut de Petrom. 103 elevi si studenti, olimpici cu rezultate exceptionale au fost premiati pentru performantele obtinute la concursuri nationale si internationale din diverse domenii. Anul acesta au fost patru categorii de premiere: Sport, Stiinta si Tehnologie, 6 Special si Arta. Cei 103 de olimpici au fost recompensati cu diplome de merit, dar si cu 400 RON fiecare.

Pe langa performantele individuale, o echipa de 20 de olimpici din cadrul programului a initiat proiectul ”Caravana Cunoasterii”, prin care olimpicii Petrom le-au impartasit elevilor din tara cunostintele lor din diverse domenii. Pana in prezent programul numara peste 2.500 de beneficiari, participanti in atelierele tematice dedicate domeniilor precum fizica, geografie, chimie, psihologie, medicina, business sau dans.

Anul acesta, proiectul ofera in plus ateliere stiintifice destinate scolilor, Scoala de Vara de Cunoastere care va aborda diverse subiecte legate de cariera, stiinta si tehnologie, viitorologie sau relatia omului cu mediul inconjurator si o Conferinta de Cunoastere. In urma acestor experiente educationale, tinerii isi vor dezvolta abilitati precum: inovatie, creativitate, spirit de initiativa, afirmare personala, lucru in echipa, aliniere personala si dezvoltarea personalitatii.

”In cei 15 ani alaturi de Olimpicii Petrom, am invatat ce inseamna ambitia, dorinta de a invinge si de a transforma visele in realitate. Misiunea noastra, aceea de a-i sprijini pe acesti elevi talentati este continuata de o parte dintre ei. Ne bucura enorm sa vedem cum Olimpicii Petrom se sustin intre ei” spune Diana Nitescu, coordonatorul proiectului ’Olimpicii Petrom’.

Si in 2012, implicarea civica a olimpicilor ramane o constanta. Catalin Tudor, membru al programului Olimpicii Petrom, isi va dona premiul de 1.500 euro primit in cadrul unei initiative de recompensare speciala a olimpicilor (Clubul VIP) unor cauze sociale, pentru sustinerea Scolilor de Vara si pentru a-si sustine trei colegi din cadrul programului in vederea urmarii unui curs vocational, a participarii la o Scoala de Vara internationala si pentru constructia de roboti.

Multi dintre beneficiarii programului studiaza sau profeseaza acum in mari centre universitare ale lumii: Columbia University, Indiana University, Columbia University, Harvard University, Rutgers University University of Birmingham; Ecole Nationale Supérieure de Chimie de Clermont-Fd, Oklahoma University, Edinburgh University, University of Manchester sau Maastricht School of Business and Economics.